2013-11-12 15:58:06
Prepracovaný model Škoda Yeti
Prepracovaný model Škoda Yeti začali vyrábať v Kvasinách.
Zdroj: Škoda auto

Dôsledne prepracovaný model Škoda Yeti už schádza z výrobnej linky

V závode spoločnosti Škoda Auto v Kvasinách sa začala sériová výroba zásadne zmeneného modelu Škoda Yeti.

Vozidlo kategórie SUV sa prvýkrát vyrába v dvoch variantoch – ako elegantná Škoda Yeti do mesta a ako dobrodružnejšia Škoda Yeti Outdoor. Oba varianty prinášajú nový dizajn, svieži interiér a moderné technické prvky a majú excelentné jazdné vlastnosti na ceste aj v teréne. Ako prvé vozidlo značky môže mať Yeti aj parkovaciu kameru. Na slovenský trh príde začiatkom roka 2014, no už teraz sa dá objednávať.

Po modeloch Octavia, Superb a Rapid Spaceback to znamená pre automobilku Škoda ďalší nábeh výroby v tomto roku. Model Škoda Yeti sa vyrába v závode Kvasiny. Približne 4 500 zamestnancov tam vyrába aj vozidlá Škoda Roomster a Škoda Superb.

Úspešný a obľúbený

Český automobil prvýkrát predstavili v roku 2009. Je jedným z najatraktívnejších a súčasne najúspešnejších vozidiel kategórie SUV na trhu. Prichádza v aktuálnom dizajne značky ŠKODA s osvieženou prednou časťou, novou zadnou časťou a rozšírenou ponukou kolies. Podstatne atraktívnejší je aj interiér. Yeti ponúkne nové trojramenné volanty, nové látky a vzory poťahov sedadiel a nové dekoračné lišty na prístrojovej doske. Vozidlo sa môže pochváliť aj radom technických noviniek. Okrem toho ponúka aj nové nové kombinácie motorov a prevodoviek.

Zdroj: Škoda auto

Univerzálny automobil má výrazný dizajnom, maximálnu funkčnosť, mimoriadne veľkorysú ponukou priestoru pri kompaktných vonkajších rozmeroch a chváli sa aj špičkovou bezpečnosťou s tradične vynikajúcim pomerom ceny a úžitkovej hodnoty.

Yeti sa rýchlo stal jedným z najúspešnejších vozidiel vo svojej triede. K 31. októbru 2013 sa predalo na celom svete vyše 288 700 vozidiel kusov. V roku 2012 dodala ŠKODA zákazníkom približne 87 400 áut, v porovnaní s rokom 2011 to predstavuje nárast o 24 percent. V prvých desiatich mesiacoch tohto roka zamierilo k zákazníkom 67 300 áut Škoda Yeti. Model patrí v Európe medzi najpredávanejšie SUV svojej triedy, pričom to platí aj v Európskej únii, kde má trhový  podiel 4,1 percenta. Zvýrazňuje kompetenciu značky vo výrobe vozidiel s pohonom všetkých kolies, ktoré na trhu osobných vozidiel v rámci EÚ dosahujú podiel približne tri percentá.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

P.S. Zajtra sa so "Snežným mužom" stretneme osobne a vyskúšame aj jeho jazdné vlastnosti. Výsledky a prvé dojmy si nenecháme len pre seba, ale podelíme sa o ne s vami.

Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo