2013-10-02 11:20:00

Bratislavský Volkswagen opäť najlepším závodom značky

Volkswagen Slovakia sa po druhýkrát v rade stal najlepším zhotoviteľov áut nemeckej značky

Titul „Bestes Werk“ získal závod v bratislavskej Devínskej novej Vsi za rok 2012. Druhá skončila linka v Pamplone v Španielsku, tretia v portugalskom Setubale. Toto ocenenie získali v kategórii bezpečnosť práce. 

Volkswagen sa dlhodobo snaží urobiť pracovné prostredie pre svojich zamestnancov čo najbezpečnejšie. „Volkswagen berie zodpovednosť za bezpečnosť práce svojich zamestnancov veľmi vážne. Neustále sa snažíme zlepšovať bezpečnostné postupy, vďaka čomu sa množstvo nehôd na pracoviskách skupiny Volkswagen znížilo na tri percentá za ostatných 12 mesiacov.“ povedal Dr. Michael Macht, člen predstavenstva spoločnosti Volkswagen zodpovedný za produkciu.  

„Tým, že sme opäť získali toto ocenenie, sme dokázali, že bezpečnosť je neoddeliteľnou súčasťou našej podnikovej kultúry. Naši zamestnanci sú si plne vedomí svojej zodpovednosti. Okrem využívania najnovších technologických riešení sa spoliehame na informovanosť a tréning všetkých našich zamestnancov,“ tvrdí Albrecht Reimold, predseda predstavenstva spoločnosti Volkswagen Slovakia.

Ocenenie pre najbezpečnejší závod sa udeľuje už od roku 1985. Cieľom tohto ocenenia je znižovať riziko zranení a nehôd pri práci pre značku Volkswagen.

Pred niekoľkými mesiacmi získal Volkswagen Slovakia ocenenie ako jeden z najlepších zamestnávateľov v Európe. Umiestnil sa na ôsmom mieste. Hovorca Volkswagen Slovakia Vladimír Michalík pre HNonline povedal: „Presvedčili sme vysokou kvalitou personálnych služieb, ktoré majú naši zamestnanci k dispozícii, pracovnými podmienkami, silným sociálnym programom, či možnosťami ďalšej kvalifikácie a rastu.“

Priemerný plat zamestnancov Volkswagenu Bratislava, ak nerátame manažment, je viac než 1500 eur, čo je ďaleko nad slovenským priemerom.

jh
ZDROJ: hnonline.sk, Volkswagen, topspeed.sk

Komentáre k článku


Stream naživo