2017-04-25 13:20:00
CMA platforma Volvo na
CMA platforma Volvo na elektrické autá

Volvo bude svoj prvý elektromobil vyrábať v Číne. Príde v roku 2019

Volvo sa za svoju čínsku DNA ani náhodou nehanbí a má v Číne veľké plány.

Volvo chce v roku 2019 uviesť na svetové trhy svoj prvý elektromobil. Stáť bude na modulárnej platforme pre kompaktné vozidlá CMA a vyrábať sa bude výhradne v Číne s potenciálom exportu do celého sveta.

„Automobilka Volvo plne podporuje cieľ čínskej vlády zlepšiť kvalitu ovzdušia vytýčený v najnovšom päťročnom pláne. Je nadmieru kompatibilný s našimi vlastnými kľúčovými hodnotami v oblasti životného prostredia, v oblasti kvality a bezpečnosti.“ povedal šéf automobilky Volvo Hakan Samuelsson. „Veríme, že elektrifikácia je odpoveďou na udržateľnú mobilitu,“ dodal.

Volvo chce po prvej lastovičke o dva roky svetové trhy doslova zaplaviť elektromobilmi a v roku 2025 chce dosiahnuť predaj 1 milión elektromobilov za rok. Švédsko-čínska značka má ale možno až priveľké oči, keďže v súčasnosti predáva ročne približne 550-tisíc áut, no možno je to skrytá informácia o tom, že o 8 rokov už od Volva v podstate nič iné ako elektromobil nekúpite...

Nuž skvelé, skvelé, skvelé... a to ja ešte s nehou v hlase spomínam na bájne päťvalce od Švédov. Som to ale zaostalý pán, všakže?

 

jh
ZDROJ: Volvo via carscoops

Komentáre k článku


Stream naživo