2017-03-14 04:55:00
Drifty s tankami
Drifty s tankami

VIDEO Iba v Rusku: Driftoval s tankom T-80 na betóne! Poriadne to iskrilo

Kým sa svet zabáva na amerických driftoch s obrnenými vozidlami na ľade a snehu, Rusi zdvihli latku vyššie.

Driftovanie s tankom je predmetom desiatok videí na video serveroch po celom svete. Má svoje čaro. Veď už len ovládať 40 a viac tonový kolos akým je tank nie je jednoduché. Nezrámovať pri tom pár stromov, domov, či áut je ešte ťažšie. Nie ani tak pre samotné ovládanie, ale skrátka preto, lebo je to obvykle zakázané... Driftovať s obrovským pásovým vozidlom tak vyzerá ešte ťažšie. V skutočnosti to ale pri dobrých podmienkach až také neobvyklé nie je. Stačí sa poriadne rozbehnúť (čo umožňujú silné objemné naftové motory s výkonom v stovkách koní), no a potom „už len“ zvládnuť techniku.

Videli sme driftujúce tanky a obrnené vozidlá na snehu, na lade, na blate, šotoline a ďalších vhodných povrchoch. Ale pohľad na tank driftujúci na betóne/asfalte je niečím novým. Pokojne to môžeme zobrať aj ako výzvu. Videá s driftujúcimi tankami sa začali objavovať už zhruba pred dekádou, prichádzali z Číny a z Ruska. Neskôr prišli odpovede z Ameriky a dnes tu máme novú výzvu. Drift na tvrdom povrchu.

Tankistovi k vykonaniu driftu (v tomto prípade ide skôr o powerslide) okrem rýchlosti dopomohol aj mokrý povrch. Že to ale úplne jednoduché nebolo hovoria iskry vyletujúce spod pásov. Na pľace to doslova iskrilo. Snáď to veliteľovi nevadilo...

Video nižšie zobrazuje driftovanie s ruským tankom T-80. Tank sa už síce nevyrába, no stále slúži v armádach viacerých krajín, vrátane tej Ruskej, či Bieloruskej. T-80 má štandardne hmotnosť 46 ton. Pre naftový motor s výkonom vyše 600 koní nie je veľký problém tento opancierovaný kolos rozbehnúť na adekvátnu „driftovaciu“ rýchlosť.

A ak vám náhodou ušli videá s driftujúcimi tankami, pripájame aj tie. Jedno západniarske a druhé opäť ruské. To ruské si určite pozrite celé. Dokumentuje totiž aj situáciu, keď to tankista s driftovaním preženie... Nie každý postaví tank na bok... 

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

jh

Komentáre k článku


Stream naživo