2016-06-01 11:55:00
Lada Vesta Signature
Lada Vesta Signature
Zdroj: Lada

Lada Vesta Signature: luxusná Lada pre ruských papalášov s dlhým rázvorom!

Lada predstavila luxusne ladenú predĺženú verziu Vesty s označením Signature. Je iba pre VIP, rázvor má väčší ako Škoda Superb.

Nová verzia Lady Vesta sa pripravuje už vyše pol roka. Teraz prišiel čas na testy v reálnom svete. Automobily dostanú na testovanie štátni ruskí úradníci v Samarskej oblasti. Na základe ich vnemov potom automobilka AvtoVAZ nastaví sériový model Signature.

Automobil Vesta stojaci na základoch modelov značky Renault dostal luxusnú verziu s predĺženým rázvorom a bohatou výbavou. Z päťmiestneho automobilu sa stala štvormiestna limuzína s väčším priestorom na zadných sedadlách, pritom sú zadné sedadlá posunuté viac vpred – pre viac miesta nad hlavou. Zároveň poskytuje automobil viac miesta v kufri. Automobilka odovzdala prvý kus ruským úradníkom, nasledovať bude ďalších 9.

Vesta Signature má o 250 mm dlhší rázvor, vďaka čomu sa zväčšil na 2885 mm. Celková dĺžka je 4 660 mm. To znamená, že má rázvor väčší ako súčasná Škoda Superb (2841 mm), pri celkovej dĺžke o 1 mm väčšej ako má súčasná Octavia (4659 mm). Prvý model Signature je v čiernej farbe so zatmavenými oknami poskytujúcimi súkromie osobám vezeným na zadných sedadlách. K výbave automobilu patrí dvojfarebné kožené čalúnenie, automatická klimatizácia, kvalitnejšie materiály interiéru, zliatinové disky, špeciálna stredová konzola s držiakmi na nápoje a USB vstupy, zadné sedadlá sú opatrené vyhrievaním. Tak ako v interiéri aj v exteriéri možno nájsť niekoľko zaujímavých detailov ozvláštňujúcich vozidlo vrátane chrómovaných líšt, či ostrekovačov skrytých pod kapotu vozidla.

Zdroj: Lada

Automobilka zatiaľ neuvádza technické detaily, no očakáva sa, že automobil bude mať Podkapotou to isté pohonné ústrojenstvo ako štandardný model, minimálne to platí pre testovací model. Z fotografií je vidieť, že vozidlo má "automatickú" prevodovku, ide teda o model s päťstupňovou robotizovanou prevodovkou a benzínovým atmosférickým štvorvalcom s objemom 1,6 litra a maximálnym výkonom 78 kW (106 k).

jh
ZDROJ: Auto.cz, Lada

Komentáre k článku


Stream naživo