2015-11-18 14:31:59
Alfa Romeo Giulia
Alfa Romeo Giulia
Zdroj: Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia: nový motor, ďalšie fotky – a čo ďalej?

Taliansky sedan sa má stať spásou značky, bude mať preplňované štvorvalce a šesťvalce.

Na výber budú manuálne prevodovky aj dva automaty a pohon 4x4. Lenže kedy sa naozaj dočkáme? Alfa Romeo samozrejme čaká na nový sedan Giulia, ktorý by jej mal výrazným spôsobom pomôcť k čiernym číslam. Je však otázkou, kedy vlastne príde. Nová Alfa Romeo Giulia so zadným pohonom podľa posledných informácií výrazne mešká, potvrdený je aspoň nový motor.

Vrcholná verzia Quadrifoglio Verde by sa mala objaviť až polovici budúceho roka, zatiaľ čo základné modely by sa mali ukázať na konci roka 2016. To je šesť mesiacov po pôvodnom termíne. Tento rok pritom nebude pre taliansku automobilku najjednoduchší, pretože predaj v porovnaní s vlaňajškom klesá. Ani budúci rok to nevyzerá na rúcanie predajných rekordov. Je otázkou, kedy (a či vôbec) sa podarí prekonať Talianom výsledok z roku 2001, kedy zaregistrovali 205 431 vozidiel. Od januára do konca septembra tohto roka to totiž bolo len 43 506 vozidiel, dokonca o 1 824 kusov menej ako v rovnakom období predchádzajúceho roka.

Novým motorom má byť pohonná jednotku do civilnejších modelov. Doteraz sa totiž hovorilo len o špičkovej verzii Quadrifoglio Verde (QV) so šesťvalcom Ferrari s výkonom 368 kW (500 k). Skôr ako sa však nová Alfa Romeo dostane do predaja, budeme si musieť krátiť čas asi len prezeraním ďalších fotogalérií. Tentoraz sa predstavuje americký model vrcholnej verzie QV s motorom V6 bi-turbo od Ferrari. Koncern Fiat-Chrysler (FCA) vydal ďalšie obrázky vrcholnej verzie QV. Giulia už začína pripomínať prelud, alebo skôr manželku inšpektora Colomba. O tej sa tiež veľa hovorilo, ale nikto ju nikdy nevidel... Auto sa pritom už preháňa v nemaskovanej podobe, ako napovedá fotka, ktorá vyzerá na jednu z prvých pokút pre Giuliu. Dôležité je, že po rôznych fotkách zvonka, sú konečne k dispozícii aj poriadne zábery interiéru novej Alfy. Karbónové sedadlá vyzerajú naozaj zaujímavo, sériové autá budú mať obyčajné sedadlá.

Zdroj: Alfa Romeo
Zdroj: Alfa Romeo

Automobilka oficiálne oznámila pre americký trh celohliníkový dvojlitrový štvorvalec MultiAir2 s dvojkomorovým turbodúchadlom s výkonom 206 kW (280 k). Môže mať manuálnu alebo automatickú prevodovku a tiež príplatkový pohon všetkých kolies. Údaje sa líšia od pôvodných informácií, pri americkej verzii to však nie je nič nové a všetko môže byť výrazne iné, ako v Európe. V USA však sa s dieselom asi veľmi rátať nedá...

Ako teda vyzerá detailný prehľad motorov pre Európu , s ktorými sa v modeli ráta? Základom sa stane 2,2 litrový turbodiesel so 110 kW (150 k), ktorý sa bude kombinovať s manuálom aj automatom a pohonom zadných kolies. Okrem toho však bude možné mať tento motor aj s výkonmi  132 a 155 kW (180 a 210 k) a pohonom 4x4. Výpary z benzínu sú spojené s preplňovaným dvojlitrovým štvorvalcom, ktorý dosahuje 147, 184, alebo 206 kW (200, 250 alebo 280 koní). Výkon vo všetkých prípadoch prenáša osemstupňová automatická prevodovka s pohonom zadnej nápravy, alebo všetkých štyroch kolies. Neskôr by sa mala objaviť aj  verzia naladená na 243 kW (330 k) a dieselový šesťvalec s výkonom 250 kW (340 k). Tieto motory momentálne v ponuke chýbajú, ráta sa s nimi zrejme až neskôr, nie pri uvedení modelu na trh.

Zdroj: Alfa Romeo
Zdroj: Alfa Romeo

Vrcholom ponuky bude verzia QV, ktorá dostala trojlitrový šesťvalec. Podľa nových informácií pritom bude spriahnutý nielen s manuálom a sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou, ale aj s klasickou automatickou prevodovkou. Trochu prekvapujú uvádzané výkony. Kedysi sa hovorilo o 375 kW (510 k), prípadne 360 kW (490 k). Nižší výkon je pravdepodobne v súvislosti s použitím osemstupňovej prevodovky ZF, pri verziách s manuálom a dvouspojkovej prevodovke je daná hodnota 368 kW (500 k) nižšia ako sa uvádzalo doteraz. Aj keby to malo byť spôsobené uvádzaním výkonu v „amerických koňoch“ (hp), potom by tých európskych (PS) bolo 507. Takže to tiež nepasuje. Bude teda za meškaním tejto Alfy ešte niečo iné?


ZDROJ: Alfa-Romeo

Komentáre k článku


Stream naživo