2015-07-18 04:00:00
Renault Talisman - budú
Renault Talisman - budú aj ďalšie verzie
Zdroj: Theophilus Chin, X-tomi,

Renault Talisman zaujal - budú ale aj ďalšie verzie?

Renault Talisman to má rozbehnuté na veľký úspech. Okrem základnej limuzíny sa má ukázať aj v ďalších verziách.

Nová vlajková loď automobilky Renault, model Talisman, príde do predaja pred koncom tohto roka. Automobilka nám ho zatiaľ predstavila iba v karosérii sedan, neskôr však dorazí aj praktickejšie kombi. Jeho možnú podobou predstavil grafík X-Tomi, ktorý sa však pohral aj s predstavou nabrúseného športové sedanu Talisman R.S. Ďalší známy nezávislý „renderista“ Theophilus Chin zase predstavil svoju víziu o Talismane Coupé.

Prečo ale toľký záujem? Talisman vo výrobnom programe nahrádza úspešnú Lagunu (ale aj model Latitude), ktorá mala vo svojej poslednej generácii aj extravagantný variant kupé.

Talisman Grandtour, z pera (či skôr tabletu) maďarského grafika menom  X-Tomi, nie je až tak veľmi prekvapujúca verzia, no variant kupé, ktorý navrhol Theophilus Chin je z kategórie miernych prekvapení. Nakoniec aj Laguna Coupé bola celkom iná káva a poriadny kus auta, ktoré so štandardne dodávaným systémom natáčania zadnej nápravy 4Control a so šesťvalcom (aj keď dieselovým) pod kapotou vedelo švihať poriadne rýchlo. Okrem toho priťahovalo pozornosť ako magnet. Jeho nástupca by sa určite stretával so záujmom, hoci ktovie, ako by verejnosť prijala motory s maximálnym objemom 1,6 litra...

Ohlasy verejnosti sú kladné, Renault môže byť celkom pokojný. Nový Talisman vzbudil iba kladné ohlasy. Renault sa preto chce sústrediť na kvalitu, jej kontrolu má preveriť Daimler.

Zdroj: Theophilus Chin, X-tomi,
Zdroj: Theophilus Chin, X-tomi,

Nový prírastok Francúzov bude mať tiež systém natáčania zadných kolies 4Control, ale pribudne aj multimediálny systém R-Link 2 s dotykovým displejom, adaptívny tempomat, nastaviteľné tlmiče, head-up displej alebo samočinné parkovanie. Vozidlo sa verejnosti oficiálne predstaví už 17. septembra na medzinárodnom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom. Bude sa ponúkať líniách Life, Zen, Bussiness, Intenso a v luxusnej Initiale Paris, ktorá je dostupná aj pre nový Espace. V prvej fáze sa pod kapotou objaví trojica motorov s objemom 1,6 litra (jedna benzínová, dve vznetové) s výkonmi od 96 do 147 kW (130 až 200 k). Neskôr ich doplní zážihový agregát TCe 150 (110 kW) a vznetová dCi 110 (81 kW). Predaj vozidla sa začne ešte koncom tohto roka.

Kedy sa predstavia ďalšie karosárske verzie nie je jasné, ale ak bude štart nového modelu naozaj úspešný, iste nenechajú na seba dlho čakať...

Jozef Vydra
ZDROJ: X-TOMI, Theophilus Chin

Komentáre k článku


Stream naživo