2015-05-06 15:28:27
„THE MINI“ – prvý
„THE MINI“ – prvý surf MINI
Zdroj: BMW Group

„THE MINI“ – prvý surf MINI je na svete

Dve rôzne značky, spoločný postoj. Nezáleží na tom, či na vode alebo na súši...

Značku MINI a kalifornského výrobcu surfov Channel Islands spája nadšenie pre nekonvenčný a individuálny životný štýl. Z tejto vášne vznikla spoločná misia: navrhnúť surf, ktorý prenesie jedinečný pocit z jazdy vo vozidlách MINI na vodu. Doska bola vytvorená v manufaktúre spoločnosti Channel Islands sídliacej v meste Santa Barbara. Súčasťou vývojárskeho a dizajnového tímu boli Christopher Weil, vedúci exteriérového dizajnu značky MINI, a profesionálny surfista Kalani Robb. „Už dlho som si želal vytvoriť dosku, s ktorou by som na vode zažil toľko zábavy ako s mojím MINI na asfalte“, prezradil Kalani Robb. „Pre dosiahnutie pocitu obratnosti a rýchlosti sme vytvorili dosku s väčším objemom. Vonkajšia línia a nízke zahnutie jej umožňujú, aby lietala.“

Krátky, svižný a extrémne športový: „THE MINI“, prvý surf značky MINI, je ideálny na letné surfovanie na vlnách vo Francúzsku, Španielsku, Portugalsku, alebo kamkoľvek vás vietor zavanie a na pokorenie vĺn na pobrežiach celého sveta.

Dizajn je v súlade s duchom značky MINI možné individualizovať. Nezáleží na tom, či máte záujem o surf Chili Red alebo s čiernymi Rally pásmi: po dohode s tímom spoločnosti Channel Islands je možné splniť takmer akúkoľvek požiadavku na farbu. Ideálna veľkosť sa dá pohodlne zistiť vďaka pomôcke Channel Islands Board Selector.

Zdroj: BMW Group
Zdroj: BMW Group

Od júna 2015 bude surf „THE MINI“ dostupný vo vybraných obchodoch za cenu 750 eur, ako aj prostredníctvom internetového obchodu Channel Islands Onlineshop.

Spoločnosť Channel Islands už od roku 1969 na základe inovatívnych a originálnych nápadov tvrdo pracuje na výrobe kvalitných surfov. Za uplynulých 45 rokov sa rozrástla z malej, lokálnej prevádzky na jednu z najznámejších značiek surfov na svete a medzi jej zákazníkov patrí svetová surfová špička. „Hnacou silou surfov Channel Islands je snaha vytvárať dosky pre najlepších surfistov na svete a v spolupráci s nimi, vďaka čomu môžu podávať maximálne výkony. Je to moja vášeň a presne to aj ponúkame aktívnym surfistom – najmodernejšie dosky pre maximálny výkon“, hovorí dizajnér Al Merrick.

Zdroj: BMW Group
Zdroj: BMW Group

Kalani Robb miluje oceán, vlny a rýchlosť pri surfovaní: je to surfová legenda. Už v mladosti profesionálny surfista, rodák z Havaja, vyhral množstvo titulov, stal sa šampiónom US Open Champion a patril k piatim najlepším surfistom v rámci rebríčka ASP World Ranking. Svoje jazdecké, ako aj herecké umenie okrem toho ukázal v hollywoodskych a surfistických filmoch, medzi inými v tituloch „Kopačky“ a „Osudové leto“. Vášnivý vodič vozidiel MINI dnes žije v kalifornskom San Clemente a svoje skúsenosti aktívne využíva pri tvorbe nového surfu MINI.

Jozef Vydra
ZDROJ: BMW Group

Komentáre k článku


Stream naživo