2014-07-08 15:25:39
Smart ForTwo a Smart
Smart ForTwo a Smart ForFour ladia formu
Zdroj: smart

Nový Smart ForTwo a Smart ForFour ladia formu, predstavia sa o týždeň

Napriek tomu, že sa oficiálne ukážu novinárom a svetu doslova o pár dní, poodhalili sa už teraz.

Kto to nevie viac vydržať? Novinár, motoristi, alebo výrobca. Nuž, vyzerá to tak, že veru ten posledný. Smart totiž napriek faktu, že budúci týždeň ukáže nové modely, ktoré budú zo 70 % zhodné s novým Renaultom Twingo, pustil do sveta video. Poodhaľuje na ňom oba modely, teda dvojdverový a dvojmiestny Smart ForTwo a štvordverový štvormiestny ForFour pre rok 2015.  Oba modely budú s poháňanou zadnou nápravou a budú mať pod podlahou nad zadnou nápravou trojvalcové motory.

Video ukazuje hlavne to, ktorými konceptmi sa novinky nechali inšpirovať. Na kompletné oficiálne predstavenie sa môžete tešiť spolu s nami už veľmi skoro, obe autá sa majú odhaliť už budúci týždeň 16. júla. No a my máme byť tiež pri tom.

Oba modely bude poháňať buď litrový atmosférický motor s výkonom 51,5 kW (70 k) a krútiacim momentom 91 Nm, preplňovaný motor s objemom 0,9 l dosiahne 66 kW (90 k) a 135 Nm. Je pravdepodobné, že sa objaví aj výkonnejšia a teda rýchlejšia 74 kW (100 k)  verzia od Brabusu. Neskôr je v pláne aj elektrická verzia, nebude však k dispozícii od začiatku. K dvom základným motorom by mal byť štandardom päťstupňová manuálna prevodovka. Za príplatok zrejme bude robotizovaná prevodovka so šiestimi stupňami.

Zdroj: smart
Zdroj: smart

Smart ForTwo bude mať rovnako ako terajší model dĺžku 2,5 metra, no bude širší o 25 centimetrov. Model ForFour bude naopak o 25 cm kratší ako predchodca bude merať 3,5 metra.

Keďže budeme pri oficiálnom odhalení novinky, dozvieme sa priamo na mieste, či na tom oficiálnom videu bolo vidno aspoň kúsok reálneho auta. A dáme vám vedieť čo najskôr.

Jozef Vydra
ZDROJ: smart

Komentáre k článku


Stream naživo