2014-06-15 11:34:59
Kufor ako skúter
Kufor ako skúter - a idééém!
Zdroj: qq.net

Balíte už kufre na dovolenku? A čo tak odísť na kufri? Nie je to nemožné...

Určite nie v najľudnatejšej krajine sveta! V Číne sa totiž dejú veci, že by ste sa čudovali.

Aj nasledujúci nápad je z krajiny ťažko uveriteľných – a predsa je to pravda. Nápad pritom nepochádza z hlavy niektorej vývojárskej spoločnosti, ani nejde zrejme o žiadny plagiát, či kópiu. No v tomto bode sa môžeme mýliť, hoci sme cestovný kufor v takejto podobe nikde doteraz nevideli...

Možno to znie prekvapujúco, ale kufor a skúter v jednom vynašiel čínsky farmár. Dôvod je jednoduchý a celkom zrejmý: ak sa potrebujete, alebo chcete prepravovať na skútri, nemáte šancu ťahať sa zároveň s veľkou a ťažkou batožinou. Ako to skĺbiť dohromady? Jeden čínsky farmár sa touto myšlienkou zaoberal poriadne dlho. Vraj nad nápadom strávil celých 10 rokov vývoja, kým dosiahol želaný výsledok.

Nakoniec vydumal, zhotovil a predstavil kufor na kolesách. Je to akési spojenie skútra a cestovného kufra. Má elektrický pohon a dosahuje celkom slušnú rýchlosť 19 kilometrov za hodinu. Na uliciach čínskych miest vzbudzuje záujem a zároveň spôsobuje zvláštne „postihnutie“: ľudia nad ním krútia (nechápavo) hlavou, ale aj nakúkajú a chcú sa odviezť – dokonca aj policajti. Podľa niektorých vyzerá tento dopravný prostriedok trocha smiešne. Nám sa ale celkom pozdáva. lebo invencia tomuto „konštruktérovi a návrhárovi“ v jednom nechýbala. Trocha za všetkým osstatným pokrivkáva dizajn. Ale čo by ste chceli vymyslieť na „obyčajnom“ hranatom kufri?

Zdroj: qq.net
Zdroj: qq.net

Teraz si uvedomujem, že sa v diskusii asi znova nájdu dobráci, ktorým bude chýbať neuvedený výkon, krútiaci moment, prípade spotreba prepočítaná z dobitej energie. Obvinia ma z nadŕžania toho, že propagujem, ako Číňan použil elektromotor, ktorý už predtým niekto vymyslel a dokonca možno aj vyrobil. Ale možno ho vyrobili už v Číne, takže aspoň to je určite plagiát. Mal by som svoj "nekriticky obdivný" postoj k čínskym výrobkom a výrobcom asi prehodnotiť...čo poviete?

Zdroj: qq.net
Zdroj: qq.net

Jozef Vydra
ZDROJ: bingbing.com, qq.net

Komentáre k článku


Stream naživo