2013-10-23 18:00:00
NASCAR
NASCAR
Zdroj: npr.org

Zábavné VIDEO: Keď Japonec komentuje preteky NASCAR

Pozrite si video, v ktorom ide viac o zvuk, než o obraz. Nielen Juhoameričania veci veľmi prežívajú. Podobne je na tom tento komentátor.

Keď sa povie NASCAR, Európan si povie, že ide o nudné krúženie pomaľovaných áut na klopenom oválnom okruhu. Také krúženie až sa vám hlava zatočí a príde vám zle.

Američan pravdepodobne nebude rozprávať, ale rovno niečo nadšene zakričí. V USA preteky NASCAR milujú. Silné autá, obrovská rýchlosť, rev motorov, riskantné predbiehacie manévre a množstvo nehôd.

V prospech NASCAR-u oproti viac európskej (v zmysle nudnej) F1-tke hrá tiež skutočnosť, že priamo v hľadisku majú diváci autá takmer nepretržite na dohľad. Je to vďaka oválnemu okruhu. Ledva si stihnú natlačiť do úst pukance a už letia pretekári znova okolo. Jednoducho plnokrvná zábava bez prerušenia.

Tieto preteky sú veľkou zábavou aj v telke. Pohľad priamo z kabíny nadupaných áut je niečo čo na okruhu nikdy nezažijete. Nehody sú počas pretekov pomerne časté, takže je to omnoho väčšia zábava než jazdenie po kľukatom okruhu (podľa „Amíkov“).

Preteky NASCAR preberajú televízne stanice po celom svete. Aj v takom Japonsku. Že sa o Japoncoch hovorí ako o nudných a strojených patrónoch?

Nenechajte sa zmiasť. Aj Japonci sa vedia poriadne odviazať a poriadne si zakričať. Emócie a napätie v súzvuku s „írečitou“ japončinou vytvárajú dokonalý kokteil, ktorý vám vyčarí úsmev na tvári. My sme si výkon tohto komentátora (ktorého meno nemá zmysel písať, nieto vyslovovať) vypočuli viackrát. Stále je to rovnaká šupa!

Predstavte si rovnako zanieteného komentátora počas pretekov F1. Preteky by to síce nezmenilo, ale zábava by to určite bola väčšia :)

Ján Hargaš
ZDROJ: liveleak.com

Komentáre k článku


Stream naživo