2024-01-11 15:30:00
Volkswagen Passat Variant 2024
Volkswagen Passat Variant 2024
Zdroj: VW

CES Las Vegas: ChatGPT aj vo vašom VW už tento rok

Volkswagen odkazuje všetkým: poďme sa rozprávať s autom o čomkoľvek.

ChatGPT bude integrovaný do nového infotainmentu značky Volkswagen. Nového, teda toho, ktorý sa do áut už montuje a spoločne s ChatomGPT bude dostupný v prvej polovici tohto roka. Konkrétne modely, ktoré budú túto funkcionalitu mať k dispozícii sú elektrické ID.72, ID.5, ID.4 a ID.3, no tiež Passat, Tiguan a ďalšie úplne najnovšie, či čerstvo aktualizované modely s najnovším infotainmentom.

Dôležitejšie je, že ChatGPT, teda program simulujúci umelú inteligenciu, ktorú dnes už mnohí vo veľkom používajú prevažne na hlúpe otázky, ale aj na vypracovanie domácich úloh, ba rôznych projektov bude schopný odpovedať na akúkoľvek somarinu aj priamo v aute. Volkswagen sa stal prvým veľkosériovým výrobcom, ktorý takýto typ umelej inteligencie integruje do svojho softvéru. ChatGPT pritom bude fungovať ako záloha stojaca za hlasovou asistentkou menom IDA už dostupnou vo vozidlách značky. Keď si hlasový asistent nebude vedieť rady, zobudí ChataGPT a odpovedať sa pokúsi on. Vraj by mal vedieť odpovedať na takmer akúkoľvek otázku. Teda, ak celý systém bude rozumieť tomu, čo hovoríte a tomu čo sa presne pýtate.

Integrácia umelej inteligencie do áut začína a VW chce byť lídrom. Automobilka pritom tvrdí, že všetky otázky sa hneď po zodpovedaní mažú, takže sa vraj nemusíte báť, že by VW zdieľal dáta o najbližšej lekárni s mastičkou na hemeroidy s tretími stranami... Rovnako tak s GlobalGPT nebude zdieľať informácie o tom kto sa pýta, kde ten čo sa pýta býva, kto boli jeho prarodičia, aký má úverový strop, či aké sú jeho obľúbené destinácie. Niežeby niečo z toho o vás vaše auto vedelo...


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: VW

Komentáre k článku


Stream naživo