2024-01-03 15:20:00
Lancia Ypsilon
Lancia Ypsilon
Zdroj: Lancia

Lancia Ypsilon 2024: Po únikoch a utopencoch prichádza reálna premiéra

Lancia Ypsilon bude prvý nový model značky za viac ako desaťročie. Všetci sme naň zvedaví.

Niektorí až príliš a azda to bol dôvod prečo sa jeden predprodukčný exemplár objavil utopený neďaleko fabriky Peugeotu vo Francúzsku. Tak veľmi ho chceli, až ho ukradli a potom utopili... A možno preto sa po internetoch objavujú obrázky zachytávajúce časti nového modelu. Jednoducho je svet zvedavý, veď Lancia je stále pojem, pojem, ktorý však dlhé roky nemal adekvátny obsah. Azda len doma v Taliansku, kde sa výborne predával pôvodný Ypsilon dávno potom, čo sme vo zvyšku sveta kapitolu Lancia uzavreli.

Teraz ale prichádza nový model. Model čisto elektrický, ktorý značí oživenie tejto značky s unikátnym dizajnom a koncernovou technikou. Pohľad na utopené auto hovorí, že bude mať akiste niečo spoločné s elektrickým Peugeotom 208, len bude možno ešte menším autom. Ale pohľad na "tízujúce" obrázky vytvára celkom iný dojem. V novej sérii fotografií a videí Lancia ukazuje najvýraznejšie dizajnové prvky vozidla vrátane svetelného podpisu a svetiel vpredu i vzadu a tiež kúsky interiéru. Najzaujímavejšie sú obrázky zadnej časti auta s výraznými okrúhlymi svetlami, no tiež napríklad malý kúsok interiéru v oblasti stredovej konzoly nesúci slovo Cassina. Práve tak sa bude totiž volať úvodná séria - tzv.: Edizione Limitata Cassina. Vidieť aj rok 1906. V tom roku Lancia vznikla a toľko bude kusov limitovanej edície. Cassina je výrobca nábytku a doplnkov do interiérov a Lancia s výrobcom vytvorila partnerstvo s cielom urobiť z interiéru svojich nových modelov skutočným životným priestorom, priam obývačkou.

O tom zas svedčí ďalší nápis na hornej časti palubnej dosky - SALA, teda obývačka, no zároveň skratka pre anglické slová Sound, Air, Light, a Augmentation. Nejaký ten združený panel ovládajúci viacero funkcií pre vytvorenie emócie a pocitu komfortu domáceho prostredia.

Detaily o pohonoch a rozmeroch nemáme, Lancia sľubuje ešte pár týždňov postupného odhaľovania auta až k finálnej svetovej premiére. Zvyšok sa teda dozvieme neskôr.

 

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Lancia

Komentáre k článku


Stream naživo