2019-12-12 09:36:38
Dacia Duster
Dacia Duster pri slovenskej premiére pred dvomi rokmi
Zdroj: Ján Hargaš

Dacia oslavuje výrobný rekord modelu Duster II. Úspech má v celej Európe

V Rumunsku bolo vyrobené päťstotisíce SUV Dacia Duster druhej generácie.

Koncom novembra spoločnosť Mioveni's Dacia Vehicle Factory oslávila výrobu päťstotisíceho Dacia Duster (4x4, Prestige, 1,3 TCE 150 CP, vo farbe červená fusion) na svojej výrobnej linke. Ide o 2. generáciu ikonického modelu pre Rumunsko a Skupinu Renault, ktorá bola uvedená na trh pred dvomi rokmi na autosalóne vo Frankfurte. Šťastným majiteľom tohto vozidla je zákazník z Francúzska.

V továrni sa každý deň vyrába 1 400 vozidiel vrátane 1 050 kusov SUV Dacia Duster. Prvá generácia Dacia Duster bola uvedená do výroby v roku 2010 a odvtedy sa v Rumunsku vyrobilo viac ako 1,7 milióna vozidiel. Hlavnými vývoznými trhmi sú Francúzsko, Taliansko a Španielsko. Vozidlá Dacia sa predávajú v 44 krajinách.

Zdroj: Dacia

Nový Dacia Duster je najpredávanejším SUV na trhu v Rumunsku, a druhým najpredávanejším modelom na domácom trhu po Dacii Logan. Vozilo bolo ocenené ako "Auto roka 2018 v Rumunsku" a slávne britské noviny, The Sun, venovali počas tradičného Gala vozidlu titul "Value Car of the Year".

Dacia Duster na slovenskom trhu

Predaje značky Dacia od jej uvedenia na slovenský trh neustále rastú. Za rok 2018 prekročila magickú úroveň 5000 vozidiel a dosiahla trhový podiel 4,8 %.

SUV Dacia Duster suverénne vedie v tohtoročných predajoch medzi SUV vozidlami Slovenska

v segmente C. Zároveň je aj 2. najpredávanejším automobilom súkromnej klientele. Trhový podiel značky Dacia narástol o +1,2 % v porovnaní s predošlým rokom. Dacia sa tak stala automobilkou
s najrýchlejšie rastúcim trhovým podielom na Slovensku. Od uvedenia na trh sa predalo už viac ako
9 000 vozidiel modelu Duster. V tomto roku bolo už predaných 2 358 kusov1 tohto SUV. Minulý rok bolo za rovnaké obdobie predaných 1 260 vozidiel Duster. Dacia Duster zaznamenala až 87,14 % nárast predaja v porovnaní s minulým rokom.

Factory Vehicles Dacia

V posledných piatich desaťročiach závod Mioveni vyrobil viac než 6,8 milióna vozidiel. Vyrobilo sa viac ako 8 rôznych modelov: Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia Nova, Dacia SupeRNova, Dacia Solenza, Dacia Logan (s verziou limuzína, kombi a dodávka), Dacia Sandero a Dacia Duster. V rámci toho istého závodu sa vyrábajú aj prepravky a diely na montáž radu Global Access do ďalších závodov Skupiny Renault po celom svete. V súčasnosti každých 54 sekúnd opúšťa montážnu linku jedno vozidlo. Viac ako 90 % výroby závodu je určených na vývoz.

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Dacia

Komentáre k článku


Stream naživo