2016-12-21 12:14:09
Škoda Octavia Scout facelift
Škoda Octavia Scout facelift
Zdroj: SKoda

Škoda predstavila aj vynovenú Octaviu Scout. Okrem svetiel je nová aj prevodovka

Škoda v krátkom slede po Octavii RS predstavila aj novú Octaviu Scout. Tá prináša tiež zmenu techniky.

Nielen svetlá sa menia. Nová Octavia si po facelifte pripravila viacero noviniek. Ťažia z nich aj nové modely, vrátane všestranného auta Octavia Scout. Kombi vozidlo je dostupné s troma motorizáciami, novinkou je kombinácia základného naftového štvorvalca 2,0 TDI s výkonom 110 kW s automatickou 7 stupňovou prevodovkou DSG.

Ponuku motorizácii tak po facelifte naďalej tvorí jeden benzínový a dva naftové motory. Základom je spomínaný naftový štvorvalec so 6-stupňovou manuálnou alebo 7-stupňovou automatickou DSG prevodovkou. Asistuje mu benzínový štvorvalec 1,8 TSI s maximálnym výkonom 132 kW (180 k), ktorý je spriahnutý so 6-stupňovým DSG-čkom. Vrcholom ponuky je silný naftový štvorvalec 2,0 TDI s výkonom 134 kW (184k) a 6-stupňovým DSG. Všetky motorizácie majú pohon 4x4.

Tak ako pri štandardnej Octavii, aj Octavia Scout ponúka nové svetlomety s full LED technológiou s natáčaním do zákrut. Zmeny dizajnu zahŕňajú zmenu grafiky predných hmlových svetiel a zadných združených svetiel. Outdoorový charakter vozidla so zvýšenou svetlou výškou o 30 mm v porovnaní so štandardnou verziou podčiarkujú strieborne lakované prvky v prednom aj zadnom nárazníku. Súčasťou sériovej výbavy je aj paket pre zlé cesty s plastovým prekrytím časti podlahy, vrátane brzdového a palivového vedenia pod autom. Vďaka vyššej svetlej výške možno model zobrať aj do ľahšieho terénu, dokumentujú to väčšie nájazdové uhly - 16,6 stupňov vzadu a 14,5 stupňov vpredu. V ľahšom teréne pomôže aj tlačidlo offroad, ktoré v prípade zjazdu z kopca umožní vodičovi viac sa sústrediť na smerovanie vozidla. O udržiavanie vhodnej rýchlosti sa prostredníctvom manažmentu motora a bŕzd stará samotný automobil.

Interiér vozidla možno okoreniť doplnkovým navigačným systémom Columbus, ktorý disponuje monitorom s uhlopriečkou 9,2 palca, WLAN-hotspotom a LTE modulom. Voliteľne je k dispozícii automatické núdzové volanie eCall.

Samozrejme, tak ako štandardná Octavia, aj Octavia Scout má v ponuke asistenčných systémov po facelifte niekoľko noviniek. Medzi novinky patrí asistent pre jazdu s prívesom, Blind Spot Detect (varuje pred autami v mŕtvom uhle) a Rear Traffic Alert (pri cúvaní z parkoviska sleduje prevádzku za autom a rovnako automobily prichádzajúce zo strán). Crew Protect Assist (pri hroziacej nehode zavrie okná, strešné okno a pritiahne bezpečnostné pásy na predných sedadlách) je prepojený s vylepšeným systémom Front Assist vrátane funkcie núdzovej brzdy City a prediktívnou ochranou chodcov. Zdokonalené boli aj funkcie parkovacieho asistenta.


Zdroj: SKoda

jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo