2016-10-19 13:45:00
Škoda Kodiaq Kvasiny
Škoda Kodiaq Kvasiny

Škoda vstupuje do novej éry. Spustila výrobu modelu KODIAQ

V závode vo východočeských Kvasinách dnes začala sériová výroba nového veľkého SUV značky Škoda.

„Máme veľkú radosť, že sa výroba rozbieha. Začatie sériovej výroby je pre celú spoločnosť, a najmä pre kolegyne a kolegov v Kvasinách, silným emocionálnym momentom,“ hovorí člen predstavenstva spoločnosti Škoda Auto pre oblasť Výroby a logistiky Michael Oeljeklaus. „V posledných mesiacoch sa všetci intenzívne pripravovali na začatie výroby nášho nového modelu kategórie SUV,“ dodáva Oeljeklaus.S modelom Škoda Kodiaq vstupuje značka do celosvetovo najrýchlejšie rastúceho segmentu. Najnovší model značky Škoda vstúpi na trh vo februári 2017.

 

Výrobné zariadenia v závode Škoda Auto v Kvasinách prešli pred začatím výroby najnovších modelov českej automobilky rozsiahlym rozšírením a modernizáciou. Okrem novo sprevádzkovanej zvarovne a úpravách montážnej linky boli rozšírené logistické plochy a lakovňa.
 
Kvasiny sú jedným z troch výrobných závodov spoločnosti Škoda Auto v Českej republike. V závode aktuálne pracuje okolo 5 900 zamestnancov. Závod je tak jedným z najväčších priemyselných zamestnávateľov v Královohradeckom kraji. V súčasnej dobe zažíva závod najväčšiu modernizáciu a rozširovanie v celej svojej histórii. V nasledujúcich rokoch vzrastie výrobná kapacita tohto východočeského závodu až na 280 000 automobilov ročne. V tejto súvislosti zamestná Škoda približne 2 000 nových pracovníkov a do roku 2018 do výstavby závodu investuje okolo 7,2 miliardy českých korún (cca. 99,9 milióna eur).
 
Okrem modelu Kodiaq schádzajú v kvasinskom závode z liniek aj modely Superb a Yeti. V roku 2015 tu bolo vyrobených zhruba 142 000 automobilov značky Škoda. Automobilka pôsobí v Kvasinách už 82 rokov.

 

 

jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo