2015-02-16 14:00:00
Holden Insignia VXR
Holden Insignia VXR
Zdroj: Opel

Opel vyrobil prvú Insigniu pre Austráliu. Volá sa Holden Insignia...

Automobilka Opel, dcéra amerického koncernu GM, sa so svojou produkciou vracia na automobilový trh Austrálie a Nového Zélandu.

Vedenie značky Opel informovalo, že z montážneho pásu v Rüsselsheime zišiel prvý Holden Insignia VXR, ktorý v Európe poznáme ako Opel Insignia OPC. Holden Insignia VXR má Podkapotou prepĺňaný benzínový šesťvalec s výkonom 325 koní a jediný rozdiel medzi Insigniou VXR a OPC je v tom, že prvá menovaná nosí značky Holden, druhá zas Opel a pochopiteľne majú volant na iných stranách. To však pre automobilku nie je problém, keďže na tom istom páse vyrába Insigniu aj ako Vauxhall pre Veľkú Britániu.

Opel vlani oznámil, že do Austrálie a na Nový Zéland bude vyvážať aj svoje modely Astra VXR a GTC spolu s kabrioletom Cascada. Pred rokom sa rozhodlo, že by nebolo správne, aby sa modely automobilky s bleskom v znaku na trhoch v Austrálii a na Novom Zélande presadzovali samostatne. Tým by sa malo zabrániť vysokým investíciám do propagácie a budovania distribučnej siete prakticky neznámych modelov na južnej pologuli.

Holden tvrdí, že približne jedna tretina všetkých áut predávaných pod touto značku v Austrálii a na Novom Zélande bude pochádzať z výrobnej linky značky Opel.

Voľba padla na tie najšportovejšie verzie (VXR je OPC) a kabriolet Cascada, teda autá, ktoré sú známe športovosťou a vyššou dávkou luxusu, teda parametrami, ktoré zapadnú do portfólia značky Holden.

Spolupráca Opela s dcérami GM je začiatok novej éry automobilky, ktorá sa už roky neúspešne usiluje dostať zo stratovosti. Ešte v tomto desaťročí začne pre americký trh montovať v Nemecku aj nový model Buick.

jh
ZDROJ: TASR, DPA, Opel

Komentáre k článku


Stream naživo