2014-11-04 10:45:00
Škoda Octavia RS Combi
Škoda Octavia RS Combi TDI
Zdroj: mcchip.com

Škoda Octavia RS combi TDI: máli sa vám 184 koní? Žiaden problém. 215 stačí?

Škoda Octavia RS vo verzii kombi so silným naftovým dvojlitrom je veľmi blízko k dokonalej predstave úsporného športového a zároveň rodinného auta.

Lenže 184 koní, to už v dnešných časoch nie je dvakrát veľa. Hlavne ak ste začuli, že Volkswagen voperoval do nového Passata ten istý dvojliter upravený na dvojnásobné prepĺňanie s celkovým výkonom 240 koní a krútiacim momentom enormných 500 Nm.

To je na štvorvalec ozaj dosť a 184 naftových koníkov sa odrazu nezdá až tak športových. Pravda je, že tento motor je aj o dobrý kusisko ťažší a Podkapotou takej Octavie sa pravdepodobne tak skoro nedostane.

215 koní a 415 Nm je bez zvýšenia hmotnosti slušný údaj. A tento údaj môžete mať, ak zájdete ku špecialistom z Mcchip, ktorý pre kombi RS TDI pripravili kit za 849 eur.

Okrem počítačovej úpravy riadiacej jednotky si môžete prikúpiť aj zníženie podvozku, či špeciálny čierny náter, prípadne nové ostrejšie pruženie a pretekárske disky a pneumatiky. Zníženie podvozku je za 179 eur, zvyšok už bude o dosť drahší.

Podobnú srandu, ale s benzínovou "Eresou" urobil ďalší nemecký tuningový tím - Motoren Technik Mayer (MTM). Ten pripravil kit pre Octaviu RS 2,0 TSI, s ktorým dosiahne výkon 221 kW (301 k). Okrem toho si tiež môžete vybrať špeciálne disky, pneumatiky, upraviť si tiež môžete podvozok, vymeniť pružiny za športovejšie a k dispozícii sú tiež brzdy Brembo.

Ján Hargaš
ZDROJ: autoevo, mcchip.com

Komentáre k článku


Stream naživo