2013-11-15 04:40:00
Peugeot 208 GTi
Peugeot 208 GTi. K 208 R zatiaľ neexistujú oficiálne fotografie. Určite však vyzerá podobne.
Zdroj: Peugeot

Peugeot 208 R? Žeby Peugeot chystal ešte silnejšiu verziu ako 208 GTi?

Podľa šéfa Peugeotu Maxima Picata, áno. Znamenalo by to ešte väčší výkon ako má súčasné GTi-čko. Teda viac než 200 koní!

Maxime Picat poskytol rozhovor Automotive News, v ktorom sa okrem iného zmienil aj o pripravovanom R-ku. Tvrdí, že by sa tento nadupaný malúch mal objaviť čo nevidieť.

Peugeot totiž v budúcom období nechystá modelovú ofenzívu v zmysle vytvárania všakovakých mutantov a krížencov, chce sa sústrediť na aktuálne modely a ponúkanie väčšieho množstva verzií. Takýmto spôsobom chcú zaujať nielen ľudí hľadajúcich lacné „vozítka,“ ale aj tých, ktorí majú na účtoch väčšie sumy a od auta očakávajú viac.

Okrem rôznych stupňov výbavy tomu majú pomôcť aj výkonnostné verzie. A poviem vám, takým Peugeotom 208 R by nepohrdol len tak hocikto. Spojenie jeho „malosti“ s nízkou váhou a vysokým výkonom, to môže znamenať jediné: pekelnú zábavu. Už samotné GTi je riadne pálivá verzia 208-čky, no čo by bolo R-ko?

Zdroj: Peugeot

Toľko k oficiálnym informáciám ohľadom 208 R. Ak by sme chceli napísať akým výkonom by toto (ešte stále údajne) chystané auto mohlo byť obdarené, musíme viac hádať ako tvrdiť. Ale vieme, že R-ko bude vyššie ako GTi. Zo „spodu“ nás teda obmedzuje hranica 200 koní. A môžeme si byť istí, že R verzia nebude výkonnejšia než nedávno predstavené najvýkonnejšie RCZ R.

Zdroj: imagesci.com

Toto nádherné kupé skrýva pod kapotou rovných 270 koní. 208 R teda danú hranicu neprekročí a len ťažko by sme uverili, že bude mať motor s rovnakým výkonom. Takže niekde medzi 200 a 270 koňmi? To je dosť veľké rozmedzie, aby sa tam 208-čka pohodlne zmestila a neohrozovala ani prípadnú 308-čku R.

Zdroj: ggpht.com

Zdá sa, že Peugeot to s frontálnym útokom na doteraz neohrozený Golf myslí vážne. Maxime Picat navyše tvrdí, že nová 308-čka ponúka viac za nižšiu cenu ako nový Golf... To zatiaľ potvrdiť nemôžeme. Už čochvíľa k nám nejaká tá 308-čka dorazí na redakčný test a môžete si byť istí, že ju (alebo ich?) poriadne preveríme.

Sme zvedaví, či pán Picat len „nekecal,“ a keď sa dozvieme niečo nové, dáme vám vedieť. Zatiaľ tak o 208 R môžeme iba snívať :)

jh
ZDROJ: Automotive news Europe

Komentáre k článku


Stream naživo