2022-04-25 15:30:00
Slovakia Rallye Tatry
Slovakia Rallye Tatry
Zdroj: Slovakia Rallye Tatry

Pod Tatrami bude horúco! Zaraďte najvyššiu rýchlosť na Slovakia Rallye Tatry

Necelý mesiac zostáva do štartu najstaršej automobilovej súťaže na Slovensku.

 

Štyridsiaty deviaty ročník SLOVAKIA RALLYE TATRY 2022 sa uskutoční v termíne od 26. do 29. mája s tradičným centrom v Poprade. V týchto dňoch bol na webovej stránke www.sams-asn.sk spustený systém elektronického prihlasovania pre súťažiacich a usporiadatelia z AOS klubu Poprad už prijímajú prvé prihlásené posádky.

Na oficiálnom webe súťaže nájdu záujemcovia o štart všetky potrebné dokumenty. V rámci Majstrovstiev Slovenska v rally čaká na súťažné posádky v tradičnom víkendovom modeli sobota - nedeľa náročná trať v dĺžke 605 km, ktorá obsahuje 9 rýchlostných skúšok v celkovej dĺžke 123 km. Merané testy sa pôjdu na piatich úsekoch s názvami Mlynky, Vikartovce, Poprad, Novoveská Huta a Hnilec. Už skôr sme informovali, že trať sa vracia po piatich rokoch na ťažké úseky rýchlostných skúšok do oblasti Gemeru v okolí Rožňavy. Štartové pole v rámci klasifikácie Slovenský rally pohár a Regionálny rally pohár absolvuje kratšiu trať v dĺžke 328 km, ktorá obsahuje 5 rýchlostných skúšok v celkovej dĺžke 66 km. Poháristi nepôjdu rýchlostné skúšky Mlynky a Hnilec.

Zdroj: Slovakia Rallye Tatry

Pred veľkonočnými sviatkami bolo spustené aj elektronické prihlásenie pre posádky prostredníctvom webovej stránky www.sams-asn.sk. Pripomíname, že uzávierka prihlášok pre aktuálny ročník rally pod Tatrami je stanovená na nedeľu 8. mája úderom polnoci, pričom s redukovaným vkladom už vo štvrtok 5. mája. Obraciame sa na súťažné tímy, aby sa prihlásili s predstihom. Prípravy na preteky takého rozsahu si okrem iného vyžadujú aj tlač veľkého množstva oficiálnych dokumentov, ktoré priamo súvisia s počtom zúčastnených posádok. Chceme byť efektívni, ekonomickí a v neposlednom rade aj ekologickí. Aj z týchto dôvodov sme uzávierku posunuli o týždeň skôr, ako bolo zvykom a to tri týždne pred štartom rally. Veríme, že na štarte privítame minimálne 50 posádok,“ povedal Stanislav Hanzeli, šéf organizačného výboru a riaditeľ Slovakia Rallye Tatry.

Zdroj: Slovakia Rallye Tatry

Pár hodín po zverejnení zvláštnych ustanovení sa popradským usporiadateľom prihlásili prvé posádky. Ako úplne prvá bola domáca dvojica Jozef Valluš, Rastislav Babuša s vozidlom Renault Clio RS Ragnotti v rámci Slovenského rally pohára. Hneď po nich dorazila prihláška posádky z Rally Club Topoľčany v zložení Ladislav Mokran, Július Kováč na vozidle Renault Clio Sport. Premiantmi v rámci Majstrovstiev Slovenskej republiky v rally sa stala prioritná posádka Lukáš Lapdavský, Július Lapdavský s vozidlom Škoda Fabia R5, súťažiaci za XIQIO Racing.

Súčasťou pretekov budú aj dve samostatné podujatia v rally pravidelnosti historických automobilov pod názvom 3. SLOVAKIA RALLYE TATRY REGULARITY (FIA Európska trofej v rally pravidelnosti historických automobilov, CEZ Historic Rally Regularity, Slovenská trofej rally hist. pravidelnosti - STRHP) a takisto 5. GREEN SLOVAKIA RALLYE TATRY, jazdy pravidelnosti vozidiel s elektrickým a hybridným pohonom. Obidve súťaže sa pôjdu podľa samostatných zvláštnych ustanovení, ktoré budú zverejnené v najbližších dňoch.

Zdroj: Slovakia Rallye Tatry

Vstupenky

Popradskí organizátori pripravili dva druhy vstupeniek v podobe pások na ruku. Na zakúpenie sú vstupenky (pásky na ruku) tzv. PERMANENTKA a sú určené pre tých, ktorí navštívia dve a viac rýchlostných skúšok. Cena permanentky zakúpenej na mieste je 20,00 €. Už teraz je k dispozícii, v predpredaji online vstupeniek, na portáli predpredaj.sk za zvýhodnenú cenu 15,00 €.

Cena lístka tzv. VSTUPENKA je za 10,00 €. Ide o jednorazový vstup na jednu rýchlostnú skúšku. Zakúpiť si ju môžete aj v predpredaji online vstupeniek na portáli predpredaj.sk. Jednorázový vstup do servisnej zóny je za 5,00 €. Tieto pásky na ruku budú k dispozícii počas rally na prístupových miestach do diváckych zón, prístupových miestach jednotlivých RS, ďalej na shakedowne a pred vstupom do areálu servisnej zóny.

Vďaka vstupenkám sa môžete dostať do všetkých nasledujúcich diváckych priestorov:

Piatok 27. mája: shakedown Šuňava, servisná zóna Poprad-Tatry

Sobota 28. mája: RS 1, 2, 3, 4, 5, servisná zóna letiska Poprad-Tatry

Nedeľa 29. mája: RS 6, 7, 8, 9, servisná zóna letiska Poprad-Tatry

Zdroj: Laureta Auto Škoda Team


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Predpredaj.sk

Komentáre k článku


Stream naživo