2016-04-23 12:05:00
Drifting s Ferrari F40
Drifting s Ferrari F40 na snehu
Zdroj: Red Bull Japan

VIDEO: Pripravte si reťaze, čaká vás jazda na snehu – Ferrari vám ukáže ako

Máte na aute ešte zimné pneumatiky, či reťaze? Nie je to žiadny nezmysel, cez víkend má vraj snežiť ešte aj u nás!

Je pravdou, že síce iba výnimočne a vo vyšších polohách, ale veď sneh v apríli nie je v našich končinách nič výnimočné. Extrémy počasia sú vec, ktorú nevieme ovplyvniť. Predpokladám, že už máte prezuté na letné pneumatiky. Čo však, ak vás zaskočí sneh na ceste?

Na rozdiel od Českej republiky, kde po novelizácii ich zákona môžete dostať pokutu na úsekoch označených značkou prikazujúcou použitie reťazí po celý rok, u nás vám už také niečo nehrozí. Lebo je po 15. apríli, kde už náš zákon nepredpokladá, že by sa na cestách objavil sneh.

Ak sa nedajú predpokladať extrémy počasia, rovnako by ste nepredpokladali extrémne počiny – napríklad Ferrari F40 ako predvádza jazdu na snehu... Ani preháňanie F40-ky po farme nikto nečakal a stalo sa. Tentoraz však dôkaz v podobe videa neprišiel od Tax The Rich, ale z ďalekého (všetko je v dnešnom svete relatívne) Japonska. Odtiaľ pochádzajú veľmi dobre spracované (!!) zábery, ako ísť kempovať počas zimy s Ferrari F40.Vyzerá to tak, že pre Japoncov to nie je žiadny problém! Aspoň pre jedného určite.

Ferrari F40 nie je len taký nejaký výstavný exponát. Na vrchole slávy to bolo najrýchlejšie sériové auto. No aj dnes sa vie popasovať s netradičnými výzvami. Neraz sa objaví v nejakom virálnom videu, ktorých koluje na internete veľké množstvo. Mnohé z nich sú originálne nápadom, spracovaním, aj výsledkom. Pripomeňme ešte raz partiu Tax The Rich a to, ako sa vybláznili na super vzácnom Ferrari F40 GT na uzavretej farme. Nech si už o takomto niečom myslíte, čo len chcete, podobné videá majú úspech. Celosvetový.

Zdroj: Red Bull Japan

Zostaňme teda pri Ferrari F40. Red Bull totiž zverejnil na svojej stránke video, v ktorom sa rozhodol oživiť každodenný stereoptyp  Japonec Takeshi Kimura. Vybral sa „prevetrať si hlavu“ na prekrásnom červenom Ferrari F40. Lenže má to nejaké to „ale“... Tento model Ferrari je totiž viac pretekárske auto, ako model zaradený do kategórie superšportov, ktorý sa však dá použiť na „bežné“ denné použitie. Preto je celkom pochopiteľné, že auto nemá takú potrebnú a praktickú vec, ako je batožinový priestor. Konkrétny kus však disponuje naopak svetelnou rampu. Spolu s ňou auto vyzerá, akoby sa vrátilo zo severskej rely, alebo z Rallye Monte Carlo.

Zdroj: Red Bull Japan
Zdroj: Red Bull Japan

Takeshi Kimura si vôbec nelámal hlavu nad tým, kde ju skloní a rozhodol sa ubytovať niekde v kempe. Takže vyrazil stanovať. Jeho jazda k vytúženému oddychu stojí za zhliadnutie. Ferrari F40 doslova baletí na zasnežených okreskách, ktoré zvláda celkom s prehľadom a ľahkosťou. No čakali by ste, že auto vyjde nakoniec aj po zasneženej zjazdovke len so snehovými reťazami na zadných kolesách?

Zdroj: Red Bull Japan
Zdroj: Red Bull Japan

No vidíte, stalo sa! Už tu boli nejaké podobné nápady, skúšal to Nissan GT-R, aj Audi. No ale Ferrari? To by ste asi nečakali. Treba však povedať, že sa video už stalo ozajstným hitom. Nečudo, lebo nielen svojim nápadom, ale aj celkovým spracovaním a obrazovým strihom patrí určite k tomu najlepšiemu, čo sa dnes dá nájsť na internete. Bolo by veľkou chybou nechať si ujsť niečo také a nepozrieť si výsledok. Stojí za to!

Jozef Vydra
ZDROJ: redbull.com

Komentáre k článku


Stream naživo