2023-04-12 11:07:00
Acura Integra Type S
Acura Integra Type S 2023
Zdroj: Acura/Honda

FOTO: Honda predstavila športový model Integra Type S - takéto auto tu chýba

Acura Integra Type S je názov, ktorý musí niečo hovoriť aj našincovi.

Integra je jedným z prvých modelov značky Acura, u nás sme tento model mohli poznať pod značkou Honda. Ono je to vlastne jedno, veď Acura je luxusná Honda, podobne ako Lexus a Toyota.

Acura Integra Type S je auto, ktoré v jeho domovine v USA nazývajú sedan. Je ale celkom zrejmé, že je to liftback, ktorý by sme v našich končinách mohli rozmerovo a segmentovo pripodobniť k Superbu. A aj keď tu máme relatívne nenápadný Superb s vysokým výkonom, časy, keď ten výkon pochádzal len z benzínového motora sú už takpovediac pasé.

Acura Integra Type S však ponúka čisto benzínový trojvýfukový jazdný a zvukomalebný zážitok, ktorý je priamo transplantovaný z modelu Civic Type R. To znamená dvojlitrové štvorvalcové srdce s výkonom 320 koní pri 6500 ot/min a 420 Nm krútiaceho momentu pri 2600 až 4000 ot/min.

Auto má svoje divoké srdce spojené s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou s funkciou vyrovnávania otáčok (tzv. rev match - nepotrebuje medziplyn) pri športovom radení. Výkon ženie na predné kolesá avšak vďaka samosvornému diferenciálu všetok potenciál nekončí v oblakoch dymu, respektíve v zabrzdenom vnútornom kolese.

Maximálne rýchlosti, šprinty, ani spotreby výrobca neuvádza, ale aspoň vieme ako veľké auto je a aký základný motor Integra ponúka - tá ma bežne Podkapotou 1,5 litrový VTEC štvorvalec s turbom a s výkonom cez 200 koní. Integra má celkovú dĺžku 4719 mm, rázvor 2735 mm a hmotnosť 1460 kg (so základným štvorvalcom). Integra Type S má samozrejme k dispozícii bohatú výbavu vrátane digitálneho prístrojového štítu, športových sedadiel a mnohého ďalšieho.

Integra Type S sa k nám nedostane rovnako ako štandardná Integra. Jedinou útechou sú jazdenky, respektíve nový Civic, ktorý vie byť ako s hybridom, tak s turbobenzínom. Acuru Integru S si môžete pozrieť v galérii.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Acura/Honda

Komentáre k článku


Stream naživo