2020-02-28 11:58:54
Atmosféra na výstavisku Palexpo
Atmosféra na výstavisku Palexpo v Ženeve

ŽENEVA: Autosalón v Ženeve oficiálne zrušený!

Autosalón v Ženeve sa toho roku konať nebude. Správa prichádza iba pár dní pred plánovaným otvorením.

Tohoročný autosalón v Ženeve, ktorý sa mal konať od 5 do 15. marca je oficiálne zrušený. Zrušenie prichádza potom, ako švajčiarska vláda vydala nariadenie, že sa minimálne do polovice marca sa nesmú konať verejné i súkromné akcie, kde počet účastníkov môže presiahnuť 1000. Dôvodom na zrušenie podujatia je šírenie koronavírusu.

Najväčšia automobilová udalosť roka sa nebude konať. Vo Švajčiarsku aj dnes ráno pribudli potvrdené prípady vírusu a úrady tak začali konať. Pritom ešte dnes ráno Palexpo – výstavisko, kde sa autosalón mal konať, vydalo stanovisko, že vzhľadom na šíriaci sa korona vírus vyzýva návštevníkov aj vystavovateľov k zvýšeným hygienickým opatreniam. Zároveň výstavisko informovalo, že zvyšuje vlastné opatrenia vrátane častejšej dezinfekcie a podobne. Ani to však nestačilo.

Už v priebehu týždňa účasť na autosalóne postupne odriekali vysoko postavený manažéri jednotlivých značiek. Ak ste sa do Ženevy chystali aj vy, je na vašom zvážení, či budete hľadať alternatívny program, alebo taktiež zostanete doma.

Tak či onak, novinky, ktoré ženevský autosalón mal priniesť budeme pokrývať naďalej. Všetky dôležité novinky nájdete pod titulkom a tagmi ŽENEVA. Predpokladáme tiež, že všetky ešte doteraz neodhalené automobilové novinky sa budú postupne odhaľovať na lokalizovaných menších podujatiach a o nich budeme taktiež informovať.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: ČTK

Komentáre k článku


Stream naživo