2022-12-04 14:45:00
Iveco Urbanway v službách
Iveco Urbanway v službách DPB a.s.
Zdroj: Ján Hargaš

V Bratislave končia červené automaty na lístky. Nahradí ich platba kartou

Dopravný podnik Bratislava (DPB) od utorka (6. 12.) postupne ukončí prevádzku multifunkčných červených automatov na predaj cestovných lístkov.

Mestský dopravca to zdôvodňuje ich enormne drahou prevádzkou a dopytom, ktorý nepokrýval náklady. TASR o tom informoval hovorca DPB Martin Chlebovec s tým, že jednoduchšia verzia žltooranžových zariadení na predaj lístkov ostáva naďalej dostupná.

Multifunkčné červené automaty ponúkali aj možnosť zakúpenia električenky alebo dobitia kreditu v elektronickej peňaženke. V uliciach Bratislavy boli v prevádzke od roku 2013. "Cestujúcim mali priniesť komfort a dopravnému podniku viac financií z dostupnejších služieb cestujúcim, no opak bol pravdou," skonštatoval Chlebovec.

Predajné zariadenia podľa jeho slov už v súčasnosti nahrádzajú digitálne ekologickejšie a rýchlejšie spôsoby kúpy. Cestujúci majú možnosť zakúpenia cestovného lístku priamo vo vozidle prostredníctvom služby Kartuj, v aplikácii Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji, cez elektronickú peňaženku či SMS.

DPB však s papierovými lístkami nekončí. "Keďže doprava musí byť dostupná pre všetky skupiny obyvateľov Bratislavy, na frekventovaných zastávkach nahradia multifunkčné zariadenia jednoduché predajné automaty s možnosťou platby kartou," spresnil hovorca.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo