2022-12-02 10:15:00
Rozdiel medzi Sterrato a
Rozdiel medzi Sterrato a STO
Zdroj: Lamborghini YTB

VIDEO: Čo je rýchlejšie v Zelenom pekle? Sterrato či STO? Terénne Lambo podvádza

Je to ako z počítačovej hry. Akurát, že teraz je to možné aj naozaj. Len to viac stojí.

Čo keby superšport nemusel byť prišpendlený k asfaltovému povrchu, ale mohol by si cestu okruhom skracovať cez zatrávnené plochy? Veď aj Zelené peklo treba občas poorať!

Lamborghini Huracán Sterrato je terénnym superšportom. Vyššia svetlosť, posilnený podvozok, ochranná platňa, doplnkové LED-ky a desaťvalec s dvosjpojkou a výkonom 610 koní. Ono to na prvý pohľad vyzerá, že to auto je vhodné akurát tak na rovnučké štrkové cestičky. Predsa len to nemá portálové nápravy a svetlosť konkuruje možno prednokolkovým crossoverom, než skutočným offroadom.

Ale vyzerá to tak, že babyLambo má istý offroadový potenciál. Aj keď nebude mať výrazné prejazdové uhly, s výkonom a reálnou ochranou karosérie i podvozku sa s nejakou tou prekážkou bude vedieť vysporiadať. Keď ničím iným, určite silou.

Presne na to si Lamborghini pripravilo sériu videí, ktorú zavŕšilo v deň odhalenia auta pred dvomi dňami. Séria sa volá Beyond the concrete - za betónom a miernou metaforou naznačuje, že toto auto vie predsa len preniesť svoje superschopnosti ďalej, než len na kvalitné spevnené povrchy. Vidieť Lambo ako sa prehŕňa úzkymi nespevnenými cestičkami, pritom počuť hrmenie jeho desaťvalca, to je radosť ešte väčšia než fingované preteky medzi STO a Sterratom, ktoré ste mohli vidieť vyššie.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo