2019-05-02 10:25:00
AUTOSALON Bratislava 2019
AUTOSALON Bratislava 2019
Zdroj: Jozef Vydra

Ford má hybrid, Peugeot elektrickú 208-ku, Kia dve „elektriky“

Na 29. ročníku medzinárodnej výstavy automobilov sa predstavuje až 50 vystavovateľov.

Nechýbajú medzi nimi novinky značky Ford. Je medzi nimi faceliftované  Mondeo. Zaujme hlavne jeho verzia Ford Mondeo Hybrid. Šetrný hybrid s inteligentnými technológiami prichádza s faceliftom aj v obľúbenej karosárskej verzii - kombi.

Pohon je kombináciou úsporného 2.0 l benzínového štvorvalca a elektromotora  napájaného akumulátorom so systémovým výkonom až 138 kW (188 k). Výsledkom ich kombinácie je dobrá dynamika, tichá prevádzka a hospodárna spotreba.

Zdroj: Jozef Vydra

V rámci autosalónu sa verejnosti predstaví aj crossoverová verzia Ford Focus Active. So zvýšenou svetelnou výškou o 30 mm je toto vozidlo vhodné aj na jazdu po rôznych terénoch. V porovnaní s klasickým Focusom je Active vybavený výraznými exteriérovými i interiérovými prvkami, ktoré dotvárajú jeho unikátny vzhľad.

Ďalšie vystavované modely značky Ford sú Ford Focus ST Line, Ford Mustang GT, Ford Ranger WildTrak Plus, Ford Tourneo Custom Sport, Ford Kuga ST Line, Ford S-MAX ST Line, Ford EcoSport ST Line.

Zdroj: Jozef Vydra

Značka Peugeot sa prvýkrát prezentuje pod heslom MOTION & e-MOTION, ktorá uvádza značku medzi hlavných hráčov v oblasti elektrifikácie. Prvýkrát je na stánku aj ikonický symbol značky - socha leva v životnej veľkosti. Lev ako ambasádor značky oslavuje viac ako 200-ročnú históriu a 160 rokov existencie loga vytvoreného v roku 1858.  

Peugeot priniesol do Bratislavy v slovenskej premiére nový Peugeot 208 – nielen vo verzii so spaľovacím motorom, ale tiež vo svojej 100% elektrickej podobe s elektrickým motorom. Oba sa vyrábajú v Trnave, v závode  PSA Groupe. Medzi vystavované novinky parí tiež v  slovenskej premiére  PEUGEOT i-Cockpit® s 3D head-up displejom v novom modeli 208.

Zdroj: Jozef Vydra

Okrem toho sa v slovenskej premiére predstavuje nový Peugeot 508SW, ktorý sa spoločne s nedávno uvedeným modelom Peugeot 508 hrdí titulom Auto roka 2019 v Slovenskej republike.

Návštevníci ďalej objavia nedávno uvedené modely - nový Peugeot Rifter, najúspešnejšie SUV značky: 2008, 3008, 5008, ako aj kompaktné automobily - PEUGEOT 308 SW GT, či dlhodobý bestseller značky, model 208 v špeciálnej ponuke. Expozíciu dopĺňa Peugeot Traveller so širokým spektrom využitia.

V piatok  3. mája prídu o 16:00 do stánku značky Peugeot na autogramiádu ambasádori značky a súčasne aj hlavní predstavitelia populárneho seriálu Oteckovia: Filip Tůma a Dominika Kavaschová.

Zdroj: Jozef Vydra

Spoločnosť Kia Motors na bratislavskom Autosalóne 2019 upevňuje svoju pozíciu lídra v oblasti elektrifikácie - predstavuje dvojicu elektrických vozidiel. Slovenskú premiéru má elektrický crossover Kia e-Soul a predpremiéru zažíva Kia e-Niro, ďalší plne elektrický crossover značky.

Všetky v Bratislave predstavené modely sa budú štandardne predávať s jedinečnou zárukou Kia na 7 rokov alebo 150 000 km. Záruka Kia sa vzťahuje aj na lítiovo-iónové polymérové akumulátory a elektromotory v modeloch e-Soul a e-Niro.

Kia e-Soul je v Európe už len výlučne na elektrický pohon s výberom z dvoch pohonných sústav s nulovými emisiami a dlhým dojazdom až 452 kilometrov. Batérie novej generácie v modeli eSoul – s kapacitou 64 kWh alebo 39,2 kWh – sú až o 30 % energeticky úspornejšie ako aktuálne najlepšie sa predávajúce elektrické vozidlo v Európe.

Zdroj: Jozef Vydra

Úplne nový model Kia e-Niro má nulové emisie, dojazdovú vzdialenosť až 485 kilometrov na jedno nabitie akumulátora s kapacitou 64 kWh. Akumulátor pre dlhý dojazd dokáže v meste zaistiť dojazd až 615 kilometrov. Model e-Niro je taktiež k dispozícii s akumulátorom s kapacitou 39,2 kWh, ktorá zaisťuje dojazd 312 kilometrov na jedno nabitie.

Kia v rámci turné UEFA Europa League Trophy Tour prináša fanúšikom príležitosť vidieť kultovú trofej – Pohár Európskej ligy UEFA. Trofej počas turné zavítala okrem Bratislavy aj do Ženevy, Sevilly, Berlína, Londýna, Milána, Moskvy, Paríža a Baku. Fanúšikovia majú možnosť zblízka vidieť trofej víťaza Európskej ligy UEFA a odfotiť sa s ňou.

Komentáre k článku


Stream naživo