2017-11-12 10:30:00
Toyota Hilux,Bruiser,Tamiya
Toyota Hilux,Bruiser,Tamiya
Zdroj: Toyota

VIDEO: Toyota Hilux Bruiser nie je hračka, hoci tak vyzerá

V 80. rokoch 20. storočia vyrobila modelárska firma Tamiya diaľkovo riadený model Hilux Bruiser.

Hračka  mala obrovský úspech. Po troch desiatkach rokov sa Toyota rozhodla uctiť si  japonského výrobcu miniatúrnych modelov a vyvinula plnohodnotnú repliku založenú na modeli Hilux najnovšej 8. generácie. Hilux Bruiser nie je diaľkovo riadený, ale rovnako ako plastový prototyp vyzerá skvelo.

Hračkársky Hilux Bruiser si poradí v každom teréne, je odolný voči poškodeniam a poháňa ho silný elektromotor.  Hilux 8. generácie, rovnako ako predchádzajúce modely,  spájajú v sériovej verzii veľké offroadové možnosti s legendárnou vytrvalosťou.

Toyota aj napriek tomu pozvala k spolupráci firmu Arctic Trucks, ktorá má na konte množstvo extrémnych modifikácii teréniakov Toyoty. Jej dielom bol aj Polar Hilux, v ktorom tím Top Gear ako prvý dosiahol s mechanickým vozidlom magnetický Severný pól.

Zdroj: Toyota
Zdroj: Toyota

Ako vznikol Hilux Bruiser

Hilux Bruiser bol postavený na dvojdverovej verzii Extra Cab. Repliku obrovských kolies vytvoril mechanici Arctic Trucks, ktorí použili 17-palcové disky a terénne pneumatiky 305/80 R17. Vozidlo dostalo aj zosilnené zavesenie Fox Shox a výrazne rozšírené blatníky. Modifikácie sa dotkli aj prevodovky.

Zdroj: Toyota
Zdroj: Toyota

Chrómované zliatinové kolesá vyzerajú rovnako ako pri modeli Tamiya. Karosériu pokryla firma Funkee Fish výraznou metalickou farbou Diamond Blue. Slávna grafika Hog Heaven a ďalšie zdobenia boli vytvorené digitálne, rovnako ako reprodukcia trojfarebných pruhov, ktoré prechádzajú bočnými stranami auta. Trojrozmerná známka TOYOTA na zadnej časti vznikla použitím konvexného gélu. Robert Selway, skúsený špecialista na modelovanie, vytvoril niekoľko ďalších detailov, ako napríklad repliku hračkárskeho vypínača ON/OFF. Biele rúrky z nehrdzavejúcej ocele pokryl vinylom, aby vyzerali ako plastové. Za kabínu namontovali obrovskú anténu, charakteristickú pre diaľkovo ovládané modely.

Zdroj: Toyota
Zdroj: Toyota

„Pri Hiluxe ide predovšetkým o praktickosť, ale majitelia terénnych vozidiel zároveň vedia, že dôležitým dôvodom, prečo vlastniť takéto auto,  je zábava. V tomto duchu sme chceli vytvoriť niečo originálne a zároveň vzdať hold novému modelu Hilux a našim vynikajúcim vzťahom s firmou Tamiya. Hilux Bruiser spája vlastnosti unikátnej, klasickej hračky s plnokrvným teréniakom po rozsiahlych modifikáciách,” vysvetľuje James Clark, PR manažér spoločnosti Toyota Great Britain.

Čo má pod kapotou?

Na rozdiel od modelu Tamiya, ktorý jazdí  s elektromotorom s 3-stupňovou prevodovkou,  je Hilux Bruiser vybavený sériovým 4-valcovým turbodieselom s objemom 2,4 litra, šesťstupňovou manuálnou prevodovkou a s pohonom všetkých kolies.  Automobil sa môže pohybovať po verejných cestách. Spoločnosť Toyota ho plánuje ukazovať na rozličných podujatiach v celej Veľkej Británii.

jv
ZDROJ: Toyota Central Europe - Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo