2017-07-23 04:10:00
Indické Rýchlo a zbesilo
Indické Rýchlo a zbesilo
Zdroj: akčný, Rýchlo a zbesilo, Bollywood, Indický

VIDEO: Škoda Octavia v hlavnej úlohe indickej kópie filmu Rýchlo a zbesilo

Že sú filmy z indickej produkcie (jemne povedané) veľmi zvláštne, je dobre známe.

Čo predviedli v Bollywoode vo filme Kuruvi (v preklade Vrabec), patrí k najpríšernejším akčným scénam na filmovom plátne.

Škodu Octavia prvej generácie v bizarnej úprave ako pick-up obsadili do hlavnej úlohy v indickej kópii Rýchlo a zbesilo. Nemusíte byť filmový expert, alebo filmový znalec aby ste si všimli nelogický strih a absurdné akčné scény.

Film pochádza síce už z roku 2008, no bežne sa u nás nepremietal. Takže akčnú pretekársku scénu v ňom vám predstavujeme až teraz. Je určite zaujímavá hlavne preto, že si hlavnú úlohu zahrala Škoda Octavia prvej generácie. Čo však viedlo tvorcov k tomu, aby z nej urobili nepodarený pick-up, skutočne nevieme. Možno sa inšpirovali dlhoročnou pretekárskym seriálom Škodou Felica Cup. Už na prvý pohľad je to úprava viac ako amatérska. Rovnako ako ponúkaná scéna, aj celé „dielo“, ktoré sa dí vidieť na internete. Ale takú dávku odvahy sme nenašli, aby sme film zhliadli celý.

Aj vám sa zdá nelogické, prečo hlavný hrdina šoféruje bez prilby? Asi tvorcov inšpiroval Silvester Stallone vo filme Formula! No vizuálne efekty vnútorností motora sú celkom evidentnou vykrádačkou filmu Rýchlo a zbesilo. Do očí bije nelogický strih, zrýchlené zábery ako z filmov o francúzskych žandároch a skutočne príšerné nápady.

Chcete pár príkladov? Z auta odpadávajú dielce len tak, samy od seba, a ostatní súperi lietajú vzduchom ako v Kobre 11. Hlavný hrdina ťahá plynové lanko ústami, keď prešliapne podlahu auta. Mimochodom – nelogických vecí je viac ako dosť.

Ak by ste si to nevšimli: podľa mapky na veľkoplošnej obrazovke všetci jazdia na pretekárskom okruhu Formuly 1 Albert Park v Austrálii. Pritom sa dej odohráva kdesi v Indii. To ešte nie je všetko! Ak vydržíte do konca, „vychutnajte“ si epický prejazd cieľom!

Komentáre k článku


Stream naživo