2015-02-22 10:09:33
Čistenie auta od snehu
Čistenie auta od snehu - hudbou

VIDEO: V Rusku našli spôsob, ako odstrániť sneh z auta rýchlo a bez námahy

Aj vy si občas zanadávate pri „cvičení“ so snehom, ktorý treba dať dole z auta?

Bodaj by nie, lebo v dňoch, keď sa ho nasype, zákon ukladá vyčistiť auto, aby sme si ho nenasypali „do očí“, teda na čelné sklo pri zabrzdení, alebo aby nelietal kade-tade a zase nezasypával autách ostatných vodičov. Jednoducho s odpratávaním nánosov čerstvo napadnutého snehu sú len samé problémy.

V Rusku sa s tým stretávajú častejšie, preto našli efektívnejšie cestu, ako sneh dostať z auta. Na internete sa občas objaví šikovný nápad, ako si poradiť jednoducho so zložitým problémom. Napríklad nedávno sa objavila jedna sizyfovská sága z Kazachstanu, ktorá sa podobá na nekonečný príbeh o tom, ako čistiť  cesty od snehu a nikdy ich nevyčistiť... Nech si hovorí kto chce čo chce, tie občasné „návody“ z Ruska a priľahlého okolia sú niekedy totálne nepoužiteľné. Iba ak by ste boli v stave akceptovať nejaké to „ale.“

Aj ten dnešný návod na odstraňovanie snehu má isté podmienky a obmedzujúce faktory. Nebudeme vás trápiť akýmkoľvek ručným spôsobom, napríklad nepodareným súbojom metly so snehom. Chce to predsa nejaký „grif“ ktorý to urobí za vás. Teda za chlapíka, ktorý prišiel na netradičný spôsob „akustickej očisty“ vo svojom Chrysleri 300.

Ruský vodič jednoducho otvoril okná na dverách, pustil „na plné pecky“ svoj audiosystém so správne vybraným zvukom a – dielo je hotové. Nešlo o hudbu, skôr sa to podobalo na nahrávku zbíjačky, alebo niečoho podobného. Ak by ste chceli vyskúšať aj vy takúto „rýchloočistu“, neprežeňte to s intenzitou, lebo napriek otvoreným predným oknám je pozoruhodné, ako veľmi dokáže zvuk rozvibrovať niektoré časti auta. Napríklad zadné dvere – už sme mali pocit, že nevydržia na svojom mieste.

Potom však vôbec nechápeme, prečo „musel“ nechať v aute svoje dieťa, ktorého sluchu (ale aj ostatným orgánom) asi neurobili zvukové vlny príliš dobre a určite mu neprospeli. Nakoniec niečo o tom hovoria aj jeho ruky na ušiach... To je to prvé „ale.“ To druhé je otázka, či by po vynechaní akejkoľvek osoby v aute dlhodobo prospelo autu takéto „čistenie.“ Bez trvalejších následkov by zrejme neprežilo takúto niekoľkonásobnú „očistu“ od snehu. Svoj názor si iste urobíte sami, tak sa na to pozrite:

Jozef Vydra
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo