2014-02-18 04:25:00
Na ruskej diaľnici bolo
Na ruskej diaľnici bolo peklo.

Ako vyzerá cesta do pekla? Napovie vám ohnivé inferno na ruskej diaľnici

Pri videách z ruských diaľnic sme už videli všeličo a mysleli sme si, že asi aj všetko, čo sa vidieť dá. Omyl.

Napriek tomu, že sa Rusko momentálne dostáva do popredia pozornosti divákov hlavne vďaka olympiáde v Soči, netreba zabúdať ani na amatérsku tvorbu prezentovanú pomerne známymi nahrávkami palubných kamier.

Tie majú ruskí vodiči namontované hlavne pre prípad nehody, či škody, aby vedeli poskytnúť ďalší dôkaz na súde. Je to ochrana proti policajnej korupcii a poistným podvodom. Vďaka tomu sa objavuje na internete množstvo neuveriteľných záberov rôznych nehôd a situácií, ktoré prináša život na cestách. Na tých ruských obzvlášť nepredvídateľných.

Aj vďaka takejto namontovanej kamere máte možnosť vidieť, čo sa dialo na jednej z ruských diaľnic, keď vodič nákladného auta išiel prirýchlo a narazil do autobusu idúceho pred ním. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby sa po náraze nevznietili fľaše naplnené stlačeným plynom, ktoré sa viezli na korbe nákladného auta...

Rozpútalo sa peklo

To bola paráda! Vodič nákladného auta stihol vyskočiť z kabíny a upaľoval preč. Fľaše postupne vybuchovali jedna za druhou a trosky lietali na všetky strany... Doslova Sodoma- Gomora, velebnosti. Napriek tomu, že nie je zrejmé, čo bolo spúšťacím mechanizmom celého incidentu. No nákladné auto sa pár sekúnd po náraze vznietilo a to bola pravá príčina nasledujúcich udalostí.

Tentoraz sa vám zrejme bude tajiť dych

Nebola to ani nejaká veľká šupa, keď vodič nákladného auta nedobrzdil za autobusom, ktorý sa objavil  v jeho jazdnom pruhu a narazil do neho. Nebol to ale ani nejaký maličký „ťukanec“. Za normálnych okolností ba sa to skončilo vysypanými sklami, pokrčenými plechmi a skríženými vozidlami na ceste. Lenže normálne okolnosti to neboli vzhľadom na náklad, ktorý malo nákladné auto na korbe.

Ako sme už spomínali, teplo nemajú tlakové plynové fľaše v obľube. Keď vybuchne jedna,    postupne sa pridajú všetky. Tak, ako na tomto videu, kde môžete vidieť vybuchovať jednu fľašu za druhou v pozoruhodnej svetelnej, ale aj zvukovej show. Keď sa k tomu pridá ešte správny zvukový  podmaz (v tomto prípade AC/DC a ich Highway to Hell), o zábavu je postarané. A keď sa vydržíte pozerať skoro až do konca, zistíte, že sa do patričnej bezpečnej vzdialenosti „upratal“ aj policajný Ford Focus, ktorý sa prihnal na miesto dohliadať na celú situáciu. Do patričných medzí ho vlastne poslala čiastočne otvorená fľaša, ktorá sa preháňala po vozovke. Viac sa v tomto prípade ani nedalo urobiť, len zabezpečiť okolie a čakať.

P.S. Ak by vám verzia s pridanou hudbou veľmi nepasovala, máme pre vás aj alternatívu bez nej, iba s ruchmi z ulice zachytené priamo palubnou kamerou, teda s lepšie znejúcimi výbuchmi. Výber je na vás...

Jozef Vydra
ZDROJ: worldcarfans.com

Komentáre k článku


Stream naživo