2017-10-31 12:35:00
Honda 45. Tokio Motorshow
Honda 45. Tokio Motorshow
Zdroj: Honda Motor Co.

Autosalón v Tokiu prináša zaujímavé novinky, má ich aj Honda

Je jednou zo značiek, ktoré si na domácu pôdu pripravili množstvo konceptov.

Priniesla doslova záplavu nových modelov a konceptov, ktoré nepredstavila na iných autosalónoch. Jednou zo silných stránok Hondy je výroba širokej škály produktov vrátane motocyklov, automobilov, energetických produktov a dokonca súkromných prúdových lietadiel. Prostredníctvom svojich produktov si spoločnosť Honda vytvorila vzťahy s 28 miliónmi zákazníkov po celom svete.

To je dôkazom, že Honda stelesňuje svoju vášeň „prinášať ľuďom na celom svete radosť z rozširovania ich životného potenciálu,“ ktorá výrazne prekračuje hranice krajín aj času“, povedal pri odhalení expozície značky Takahiro Hachigogu, prezident a CEO firmy Honda.

Honda sa bude ďalej snažiť posilňovať rady svojich globálnych motocyklových a automobilových modelov, ktoré predstavujú jednu zo silných stránok Hondy. Naďalej bude ponúkať širokú škálu atraktívnych produktov zákazníkom na celom svete.

Zdroj: Honda Motor Co.

Firma pracuje na vývoji rôznych technológií a produktov, ktoré prispejú k dosiahnutiu bezuhlíkovej spoločnosti a zdokonaľovaní benzínových vozidiel, aby boli čistejšie a ekonomickejšie. V segmente automobilov rozširuje ponuku hybridných vozidiel a v budúcnosti bude naďalej posilňovať portfólio hybridných, hybridných plug-in a EV modelov.

S produktmi vybavenými elektrifikačnými technológiami sa bude Honda naďalej snažiť pomáhať ľuďom a podporovať ich radosť z jazdy a neustále prijímať výzvy na rozširovanie životného potenciálu svojich zákazníkov. Nakoniec to predvádza aj na výstavisku 45. ročníka tokijskej motorshow, ktorá trvá do 5. novembra. Pozrite sa teraz na hlavné výstavné modely, ktoré Honda predstavuje:

Zdroj: Honda Motor Co.
Zdroj: Honda Motor Co.

  • Honda Sports EV Concept:

Svetová premiéra koncepčného modelu Honda Sports EV Concept,  ktorý kombinuje výkonnosť EV a AI (umelá inteligencia) zakomponovanú do kompaktnej karosérie. Cieľom je precítiť jazdu, ktorú má užívateľ pociťovať v jednote s autom.

Zdroj: Honda Motor Co.
Zdroj: Honda Motor Co.

  • Honda Urban EV Concept:

Koncept je postavený na novo vyvinutej špeciálnej EV platforme. Koncepčný model naznačuje technologické a dizajnové smerovanie Hondy pre budúcu masovú výrobu EV modelov. Nový model založený na ňom sa dostane do predaja najprv v Európe a potom v Japonsku v roku 2020.

  • Honda NeuV:

Koncepčný model skúma možnosti dopravných prostriedkov, ktoré budú fungovať pomocou technológií automatizovaného riadenia a AI. NeuV vyhodnotí úroveň stresu u vodiča na základe výrazu tváre a/alebo tónu hlasu a poskytne mu asistenciu, aby pomohol bezpečnosti jazdy. Rozpozná životný štýl a preferencie vodiča, predkladá mu návrhy, zabezpečuje komunikáciu medzi vodičom a riadením.

Zdroj: Honda Motor Co.

  • Honda CR-V:

SUV model využívajú zákazníci vo vyše 160 krajinách po celom svete. Produktový rad úplne nového CR-V obsahuje nový hybridný model vybavený originálnym dvojmotorovým hybridným systémom Honda „SPORT HYBRID i-MMD“, ktorý bude k dispozícii vo variantoch s predným náhonom aj pohonom 4x4. Benzínové modely doplní aj typ s tromi radmi sedačiek. Úplne nové CR-V sa dostane do predaja v Japonsku v roku 2018.

  • Clarity PHEV:  

Postavené na základe systému Honda Sport Hybrid i-MMD, so zvýšeným výkonom a kapacitou batérie, s elektrickým dojazdom vyše 100 km. Clarity PHEV je hybridný plug-in model novej generácie s nízkou výškou vozidla, priestrannou kabínou pre 5 dospelých a veľkokapacitným nákladným priestorom. Začiatok predaja je naplánovaný na leto 2018.

Zdroj: Honda Motor Co.

  • Honda RoboCas Concept:

Produkt elektrickej mobility malých rozmerov, vytvorený aby plnil sny a predstavy zákazníkov. Rôzne typy nosnej plochy so strieškou sa dajú voľne kombinovať s kompaktným telom vozidla s jazdnou funkciou.

 

Motocykle

  • Honda Riding Assist-e:

Experimentálny model motocykla, ktorý vyvinula Honda s vlastnými technológiami na ovládanie rovnováhy, ktoré získala v rámci výskumu robotiky. Zámerom Hondy je ponúknuť vodičom motocyklov väčší pokoj, priniesť viac zábavy a zároveň zmierniť riziko pádu.

Zdroj: Honda Motor Co.
Zdroj: Honda Motor Co.

  • Neo Sports Café Concept:

Honda vystavila svoj Neo Sports Café Concept vo svetovej premiére. Je koncepčným modelom pre čistý športový model, kombinuje zábavu a krásu športovej motorky s motocyklom novej generácie. 

  • PCX Electric:

Elektrický skúter vybavený vysoko výkonným motorom vyvinutým nezávisle spoločnosťou Honda a odnímateľnou mobilnou batériou Honda Mobile Power Pack. Začiatok predaja Honda PCX Electric je naplánovaný v roku 2018 v ázijskom regióne vrátane Japonska.

Zdroj: Honda Motor Co.
Zdroj: Honda Motor Co.

  • PCX Hybrid:

Obsahuje originálny hybridný systém pre motocykle. Kompaktný hybridný systém využíva vysoko výkonnú batériu a štartér ACG, ktorý umožňuje PCX Hybridu „výbušný“ jazdný výkon. Začiatok predaja Honda PCX Hybrid je naplánovaný v roku 2018 v ázijskom regióne vrátane Japonska.

Zdroj: Honda Motor Co.
Zdroj: Honda Motor Co.

  • Gold Wing Tour /Gold Wing

V japonskej premiére predstavený grand touring model Honda Gold Wing sa vyvíjal ako vlajková model medzi motocyklami Honda a podstúpil kompletnú modelovú zmenu. Úplne nový Gold Wing uplatňuje nové technológie, vrátane novo vyvinutého 6-valcového ležatého motora s protibežnými piestami, 7-rýchlostnou prevodovkou DCT a originálnym zavesením Honda s dvomi priečnymi ramenami. Honda plánuje uviesť novinku do predaja  cez nový predajný kanál „Honda Dream,“ uvedením v apríli 2018.

Zdroj: Honda Motor Co.
Zdroj: Honda Motor Co.

  • Super Cub 110

Super Cub 110 je špeciálny model, ktorý Honda vyrobila exkluzívne pre výstavu Tokyo Motor Show, aby si pripomenula dosiahnutie globálnej produkcie 100 miliónov kusov tento rok a 60. výročie série Super Cub v budúcom roku.

Zdroj: Honda Motor Co.
Zdroj: Honda Motor Co.

  • Super Cub C125

Super Cub 125C zdedil a rozvinul atraktívny dizajn a funkčnosť ako osobný prepravný prostriedok od prvej generácie Super Cub (C100). Nový model 125 cc využíva najnovšie vybavenie - smart kľúč a elektrické otváranie sedačky, pričom ponúka dostatočný výkon.

  • Cross Cub 110

Má štýl crossover, ktorý dobre vyzerá nielen aj pri jazde v teréne, ale aj v mestskom prostredí. Ako model orientovaný na rekreačné využitie je „drsný“ imidž zdôraznený použitím chrániča nôh a širšími pneumatikami.

Zdroj: Honda Motor Co.

  •  Monkey 125:

V typickej karosérii Honda Monkey je nainštalovaný horizontálny jednovalcový motor. Úmyselná deformácia vyplýva z krátkych a vysokých proporcií jedinečných pre sériu Monkey. Vďaka jedinečným znakom ako LED svetlá a digitálne merače, skúma model Monkey 125 nové možnosti modelov Honda Monkey.

Komentáre k článku


Stream naživo