2016-08-01 11:15:11
Kia Sportage vyhrala v
Kia Sportage vyhrala v štúdii spoľahlivosti J.D. Power
Zdroj: Kia

Kia Sportage získala najvyššie ocenenie v štúdii spoľahlivosti

Prvú priečku dosiahla v rámci prieskumu od organizácie J.D. Power, pričom prekonala 68 modelov.

Na prieskume sa zúčastnilo vyše 15 000 majiteľov vozidiel, starších ako dva roky a výsledky publikoval nemecký motoristický časopis AUTO TEST. Víťazstvo v prieskume J.D. Power nadväzuje na rekordný výsledok ‘nula porúch’ modelu Kia Sportage v teste dlhodobej spoľahlivosti na 100 000 km, uverejnený v júnovom vydaní magazínu Auto Motor und Sport.

V štúdii spoľahlivosti vozidiel organizácie J.D. Power, posudzujúcej dlhodobú kvalitu produktov, bodovala Kia Sportage tretej generácie najmä mimoriadne nízkym počtom porúch, ktorý sa v tomto prípade udáva počtom nahlásených problémov na 100 vozidiel (jednotka PP100). Výsledok modelu Kia Sportage na úrovni 45 PP100 znamenal nielen víťazstvo v segmente kompaktných SUV, ale aj celkovo prvé miesto v konkurencii 68 modelov od 24 rôznych výrobcov. Kia Sportage, európsky bestseller značky Kia, si vydobyl až 13-bodový náskok pred modelom na druhej pozícii.

Kia Sportage nevykázala žiadne slabiny v ani jednej z hodnotených disciplín; v kategóriách Exteriér, Interiér a Klimatizácia dosiahla vôbec najlepšie hodnotenie medzi všetkými modelmi, ktoré sa na prieskume zúčastnili. Samotná štúdia sa uskutočňuje každý rok a ide o najrozsiahlejší prieskum dlhodobej spokojnosti majiteľov vozidiel v Nemecku. V tomto roku zástupcovia J.D. Power kontaktovali 15 453 motoristov. Výsledok uverejnil 27. júla nemecký motoristický časopis AUTO TEST.

Zdroj: Kia

Kia Sportage má teda na svojom konte ďalšie ocenenie za kvalitu a spoľahlivosť a zaistila si tak prvé miesto v štúdii spoľahlivosti vozidiel organizácie J.D. Power na rok 2016. Nový úspech nadviazal na podobnú trofej spred šiestich týždňov, kedy Kia Sportage absolvovala test dlhodobej spoľahlivosti na 100 000 km nemeckého motoristického časopisu Auto Motor und Sport, v ktorom sa stala prvým automobilom s nulovým skóre porúch počas celej doterajšej histórie tohto testu.

Zdroj: Kia Motors
Zdroj: Kia

Štúdia spoľahlivosti vozidiel J.D. Power 2016

Globálna spoločnosť marketingových informačných služieb J.D. Power, založená roku 1968 v Spojených štátoch, je vo svete známa svojimi prieskumami zákazníckej spokojnosti, ktoré na nemeckom trhu realizuje už od roku 2002. Do najnovšej štúdie spoľahlivosti sa zapojilo vyše 15 000 motoristov, ktorí vypĺňali on-line dotazníky. V nich podrobne uvádzali skúsenosti so svojim automobilom v minimálnom vlastníctve dvoch rokov. Do prieskumu boli zaradené iba tie modely, ktoré obsahovali aspoň 75 hodnotiacich odpovedí. Výsledky štúdie spoľahlivosti vozidiel sú rozdelené do kategórií Kvalita, Spoľahlivosť, Atraktivita a Prevádzkové náklady. Všetkým odpovediam je priradená hodnota podľa dôležitosti a výsledky zohľadňujú konečné poradie v závislosti na počtoch výskytu problémov. Od roku 2008 prieskumy zákazníckej spokojnosti organizácie J.D. Power publikuje nemecký motoristický časopis AUTO TEST.

red.
ZDROJ: kmss

Komentáre k článku


Stream naživo