2016-01-22 15:45:59
Subaru má pre rok
Subaru má pre rok 2016 novinky a lepšie ceny
Zdroj: Subaru

Subaru má pre rok 2016 vynovené modely a lepšie ceny

Subaru odštartovalo rok 2016 s inovovanými modelmi XV a Forester, v ďalších pribudla výbava.

Crossover XV i populárne SUV Forester prešli pre modelový rok 2016 modernizáciou interiéru, exteriéru i zmenami techniky. Prinášajú viac užívateľského komfortu i moderných technológií. Okrem zlepšení sa japonská značka pochválila aj novým cenníkom a výhodami pre zákazníkov.  

Subaru XV

Markantnou inováciou prešla predná časť karosérie. Nový tvar nárazníka, výrazná grafika hmlových svetiel s chrómovanou lištou v tvare písmena L, a lesklé čierne orámovanie priniesli prednej maske dospelejší charakter. Nová je grafika HID svetlometov aj chrómovaná okenná lišta. Vzadu sú nové LED svetlá s čírou optikou so zaujímavým dizajnom. Dynamiku vzhľadu zvyšuje novo tvarovaný vrchný spojler, ale aj reštylizované dvojfarebné 17-palcové disky kolies v kombinácii čierna – leštený hliník, vyvinuté špeciálne pre Subaru XV.

V kabíne ako prvý upúta nový volant, ktorý vychádza z vlajkovej lode Outback, a vynovená palubná doska. Štýl crossoveru zvýrazňuje oranžové prešívanie sedadiel, radiacej páky, ale i čalúnenia dverí a lakťovej opierky. Skvelou správou pre zákazníkov je aj lepšia cena, pričom Subaru optimalizovalo ceny všetkých motorických a výbavových verzií.

Forester

Nový Forester modelového ročníka 2016 prichádza s kompletne prepracovanou prednou časťou. Nový nárazník, predná maska, tvar hlavných svetlometov i hmloviek mu dodali ešte suverénnejší výraz. Novinkou sú adaptívne predné svetlomety vo vyšších stupňoch vybavenia. Ostrý, dravý a exkluzívny charakter získala po reštylizácii predná časť výkonnej verzie XT, ktorá sa dizajnovo ešte výraznejšie vyčlenila z modelového radu. Celkom nové sú aj zadné svetlá Forestera, na dynamike vzhľadu pridávajú nové 17 a 18-palcové disky kolies.

V interiéri je modernizovaná palubná doska, nový volant vychádzajúci z Outbacku či nový farebný TFT displej. Prináša komfortu pre užívateľov. Pre výbavu Sport NAVI je možnosť čalúnenia sedadiel, dverí i ďalších interiérových prvkov v exkluzívnej hnedej koži. Úpravy podvozkových častí prispeli k lepšiemu pocitovému aj akustickému komfortu v interiéri, ale hlavne k vyššej stabilite auta, ktoré dostalo na zlepšenie už teraz špičkovej bezpečnosti aj účinnejšie brzdy.

Zdroj: Subaru
Zdroj: Subaru

Outback

Hoci je vlajková loď značky, veľký crossover Outback na trhu pomerne krátko, i pri ňom Subaru pre rok 2016 pripravilo viacero vylepšení. Asi najzásadnejším je rozšírenie bezpečnostnej výbavy. Okrem všestranného asistenčného systému EyeSight (automatické núdzové brzdenie, adaptívny tempomat, asistencia pri vyhýbaní sa prekážke; štandardne pre modely s automatickou prevodovkou) teraz Outback dostal aj nový bezpečnostný paket. Advanced Safety Packet okrem iného obsahuje detekciu vzadu idúcich vozidiel, upozornenie na riziko kolízie pri cúvaní, radarový systém kontroly slepého uhla a automatické prepínanie diaľkových svetiel. Paket je štandardom od verzie vybavenia Exclusive.

Verzia Business NAVI poteší fanúšikov kvalitného zvuku: od tohto modelového roku je vybavená špičkovým prémiovým audiosystémom Harman Kardon. Napriek navýšeniu obsahu vybavenia sa ceny modelu Outback nemenili.

Levorg a spol.

Horúcou novinkou na trhu je model Levorg. Pri výkonnom kombi, oceňovanom za vynikajúce jazdné vlastnosti, prekvapil veľký záujem zo strany zákazníkov. Portfólio dopĺňajú športové modely BRZ a WRX STI, ktoré pre modelový rok 2016 tiež prešli modernizáciou.

Pre všetky modely Subaru je k dispozícii voľba päťročnej predĺženej záruky.

PR správa

Komentáre k článku


Stream naživo