2015-06-26 09:52:56
Kia má historicky najlepšie
Kia má historicky najlepšie umiestnenie v J.D Power
Zdroj: Kia Motors, J.D.Power,

KIA dosiahla úspech – získala historicky najlepšie umiestnenie

Organizácia J.D.Power zverejnila výsledky štúdia kvality nových automobilov pre rok 2015.

Spoločnosť Kia Motors dosiahla ďalší historický míľnik - organizácia J.D. Power vo svojej štúdii kvality nových automobilov (Initial Quality Study – IQS) v Severnej Amerike pre rok 2015 zaradila značku Kia na druhé miesto v rámci celého automobilového priemyslu. Skóre automobilky v štúdii IQS sa oproti doposiaľ najlepšiemu výsledku z roku 2014 zlepšilo o 20 %, a tak sa táto stále rastúca značka rýchle vyšplhala o štyri priečky na celkovo druhé miesto medzi 33 automobilovými značkami. Je to celkovo najvyššie miesto medzi všetkými neprémiovými značkami.

Na vzostupe značky Kia majú podiel výsledky dvoch najlepšie predávaných modelov Kia Soul a Kia Sorento, stojacich na vrchole triedy, pričom ďalšie modely ako Rio, Optima, Cadenza, Sportage a Sedona/Grand Carnival sa zaradili vo svojich kategóriách do trojice najlepšie hodnotených automobilov.

Sme presvedčení, že výsledky štúdie J.D. Power sú verným odrazom názorov našich zákazníkov,“ uviedol Michael Sprague, prevádzkový riaditeľ a výkonný viceprezident spoločnosti Kia Motors America. „Vzostup značky Kia je jedným z najväčších príbehov o úspechu v tomto odvetví, stojacim na dlhodobej stratégii zamerania sa  na kvalitu, posilňovanie značky a budovanie nezameniteľného imidžu.

Zdroj: Kia Motors
Zdroj: Kia Motors Corporation

Predaj modelov značky Kia sa v USA za posledných šesť rokov viac ako zdvojnásobil najmä v dôsledku výrazných investícii do trhu. Postupne sa značka  šplhala aj v ročnom hodnotení štúdie IQS organizácie J.D. Power. V roku 2012 získal model Soul prvé miesto v kategórii kompaktných viacúčelových automobilov, o rok neskôr sa Kia prebojovala do desiatky celkovo najlepších, pričom Kia Soul a Kia Sportage získali v príslušných kategóriách najvyššie ohodnotenie.

Značka Kia sa v roku 2014 umiestnila na šiestej priečke v rámci celého automobilového priemyslu. Výrobná prevádzka Kia Motors vo West Pointe v americkom štáte Georgia (Kia Motors Manufacturing Georgia), kam automobilka investovala 1,1 mld. USD, vyrába modely Kia Sorento a Kia Optima – a práve tento závod dosiahol v roku 2015 v štúdii organizácie J.D. Power historicky vôbec najvyššie ocenenie za kvalitu medzi výrobnými prevádzkami v regióne Severnej a Južnej Ameriky. Závod v Gwangju na domácom kórejskom trhu, kde sa vyrába model Soul, bol zaradený na prvé miesto v rámci regiónov Ázie a Oceánie.

Každoročná štúdia IQS organizácie J.D. Power tento rok už 29-krát analyzovala odpovede majiteľov automobilov z 26 automobilových segmentov. Výsledky štúdie IQS vychádzajú z reakcií majiteľov vozidiel, ktorí hodnotia pôžitok z jazdy, jazdné vlastnosti, ako aj širokú škálu problémov súvisiacich s kvalitou počas prvých 90 dní po kúpe auta.

Jozef Vydra
ZDROJ: Kia, J.D. Power

Komentáre k článku


Stream naživo