2015-03-09 13:45:14
Nový model od DPCA
Nový model od DPCA - Dongfeng Fengshen L60 ešte ako koncept na pekinskom autosalóne 2014
Zdroj: iabchinaautos.com

Dongfeng, Peugeot a Citroën začali vyrábať nový model

Presne pred týždňom, v pondelok 2. marca 2015 odštartovali výrobu modelu Dongfeng Fengshen L60.

Spoločný podnik DPCA (joint venture medzi PSA Peugeot Citroën a Dongfeng Group (DFG) so sídlom v Číne) začal vyrábať nový model Dongfeng Fengshen L60 vo svojom závode Wuhan, hlavnom meste provincie Hubei.

Sedan v segmente C je prvým automobilom, ktorý vznikol pod značkou DPCA. Svoj debut absolvoval ešte ako koncept na výstave Auto Show v Pekingu v roku 2014. Oficiálnu premiéru bude mať na Shanghai Auto Show v apríli.

Nové auto vytvorili priamo odborníci v DPCA a DFG s technickou podporou PSA Peugeot Citroën. Fengshen L60 je založený na predĺženej variante platforme PF2 od PSA, na ktorej stojí aj predchádzajúca generácia auta Peugeot 408 sedan, vyrábaného v Číne spoločne Dongfeng-PSA.

Spoločnosť DPCA bola zodpovedná za celé riadenie projektu, keď stála za vývojom modelu, za kompletizáciou dielcov a všetkých komponentov ako za všetkými procesmi industrializácie.

 

Zdroj: iabchinaautos.com
Zdroj: iabchinaautos.com

Je zaujímavé, že Jean Mouro, výkonný viceprezident DPCA je bývalý riaditeľ závodu PSA v Trnave. Pri štarte výroby modelu Fengshen L60 okrem iného potvrdil, že sa model začne predávať na jar 2015.

DPCA má pred sebou cieľ predať 1,5 miliónov automobilov Číne a v krajinách ASEAN v roku 2020. Nejde pritom o nesplniteľnú víziu. Veď DPCA v roku 2014 predal v Číne 704 000 automobilov s nárastom 28 % oproti roku 2013. Spoločnosť urýchľuje proces svojej medzinárodnej expanzie vytvorením novej spoločnosti Dongfeng Peugeot Citroën International (DPCI), ktorej poslaním bude distribúcia a všetky služby pre značky  Peugeot, Citroën a  Fengshen v krajinách  ASEAN.

Zdroj: iabchinaautos.com

Jozef Vydra,
FOTO: iabchinaautos.com
ZDROJ: Peugeot Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo