2014-10-15 10:05:00
AAA Auto sa vracia
Ilustračné foto
Zdroj: AAA

Investičný fond Abris odkúpil spoločnosť AAA Auto za 220 miliónov eur

Po dvoch rokoch hľadania nového vlastníka odkúpil investičný fond Abris všetky akcie zakladateľa spoločnosti AAA Auto.

Spoločnosť Abris Capital Partners, medzinárodný fond súkromného kapitálu, dnes podpísal zmluvy o nákupe majoritného podielu v skupine AAA AUTO Group. V prípade schválenia transakcie antimonopolnými úradmi príslušných krajín prevezme Abris približne 95% podiel v spoločnosti. Hodnota transakcie je 220 miliónov eur. Abris je popredným nezávislým fondom súkromného kapitálu, zameraným na investície do stredne veľkých spoločností zo strednej a východnej Európy.

„Dnes bol formálne ukončený dva roky trvajúci proces predaja majoritného podielu v AAA AUTO Group. Som rada, že tak skupina získala silného medzinárodného finančného investora,” uviedla generálna riaditeľka AAA AUTO Group Karolína Topolová. Transakcia už bola schválená Úradom na ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS) a musí ešte prejsť schvaľovacím procesom antimonopolných úradov v troch ďalších štátoch – na Slovensku, v Ruskej federácii a na Ukrajine. Výsledné posudky by mali byť zverejnené v priebehu niekoľkých týždňov. „Následne prevezme nový majiteľ obchody skupiny AAA AUTO. Neočakávame žiadne personálne zmeny alebo zmeny obchodného modelu. Nový investor tiež požiadal Anthony Dennyho, aby pôsobil v úlohe strategického poradcu pre vrcholový manažment spoločnosti,“ dodala Topolová.

Zakladateľ spoločnosti AAA AUTO Group Anthony James Denny, ktorý v rámci transakcie predal svoj kompletný podiel v AAA AUTO Group vo výške 81,4 %, sa k obchodu vyjadril takto: „Fond Abris získal do svojho portfólia kvalitnú a vysoko ziskovú spoločnosť s bohatými skúsenosťami v strednej a východnej Európe, ktorá má vysoký potenciál ďalšieho rastu ziskovosti prostredníctvom ďalšej expanzie v regióne.“

Abris má záujem vlastniť 100 % v spoločnosti AAA Auto, vlastníci akcií spoločnosti sa tak môžu prihlásiť do konca tohto roka.

 

 

jh
ZDROJ: AAA Auto

Komentáre k článku


Stream naživo