2014-09-03 11:07:53
Fotografie z miesta zosuvu
Fotografie z miesta zosuvu na Devínskej ceste
Zdroj: Ján Hargaš

Dažde spôsobili zosuv pôdy nad Devínskou cestou. Zosunie sa celý svah?

Vytrvalé dažde v Bratislave spôsobujú komplikácie v doprave. Včera večer sa zosunul svah nad Devínskou cestou.

Devínsku cestu v Bratislave preto v úseku vodného zdroja Sihoť úplne uzatvorili. Napriek tomu sa tadiaľ do Devína a späť bez problémov dostanete. Veľkým šťastím je, že sa svah zosunul rovno nad parkoviskom pred ostrovom Sihoť. Premávka je odklonená tadiaľ a zdržanie je minimálne.

"Ulica Nad Sihoťou na Dlhých dieloch ju úplne uzatvorená pre chodcov ako aj pre motorové vozidlá. Vodičov preto žiadame, aby v danom úseku zvýšili svoju pozornosť a riadili sa pokynmi polície," povedala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.  

Práve ulica Nad Sihoťou utrpela najväčšie škody, keď sa časť cesty zosunula až na Devínskú cestu.

Zosuv síce nebol veľký, no napriek tomu vyvolal obavy o stabilitu svahu nad ktorým sa rozprestierajú Dolné Hony. V prípade, že budú dažde pokračovať, je pravdepodobné, že časť zeminy na ulici Nad Sihoťou sa ešte zosunie, celý svah však podľa geodetov ohrozený nie je. Podložie je pevné a dážď by ho nemal ohroziť.

Úsek ulice Nad Sihoťou, ktorý bol zasiahnutý zosuvom nebol spevnený a nie je takmer vôbec používaný.

Hovorca mesta Bratislava Stanislav Ščepán pre agentúru SITA potvrdil, že mesto uzatvorilo tento úsek cesty, pričom v noci ho zabezpečili dopravnými značkami a vyčistili. "Ide o zosun svahu pod komunikáciou mestskej časti Karlova Ves na cestu, ktorú spravuje hlavné mesto. Aktuálne v Karlovej Vsi zasadá štáb, ktorý problém rieši, vyhodnocuje a hľadá opatrenia, aby nedošlo k ďalšiemu zosuvu pôdy," informoval Ščepán s tým, že až na základe správy o aktuálnom stave komunikácie v Karlovej Vsi a následných opatrení mestskej časti, môže magistrát znovu otvoriť úsek, ktorý má vo svojej správe.

jh
ZDROJ: SITA

Komentáre k článku


Stream naživo