2013-08-04 20:00:00
Mini ide kempovať -
Mini ide kempovať - a vybavilo sa na to celkom dobre, máte na výber z troch možností.
Zdroj: BMW Group

MINI ide kempovať s prívesom od slovenského výrobcu

Okrídlené príslovie, že MINI je doma všade, by teraz mohlo platiť nielen pre vodiča MINI, ale aj pre jeho sprievod.

Britský prémiový výrobca mladých vozidiel prezentuje kompaktný luxusný obytný automobil v typickom vzhľade MINI, na výrobe ktorého sa podieľala slovenská spoločnosť Tavex s.r.o. z Prešova. S luxusne vybaveným obytným automobilom Cowley prezentuje britský prémiový výrobca malých vozidiel štýlové riešenie mobility.

Unikát MINI Cowley ponúka možnosť spontánne prenocovať na práve objavenom obľúbenom mieste. Všetko, čo je na to potrebné, sa nachádza na palube. Dve pohodlné miesta na spanie a za široko, či skôr vysoko otvárateľným výklopným vekom v zadnej časti karavanu je plynový varič s dvoma horákmi, vodná nádrž s čerpadlom a drezom, solárny modul na nabitie palubných akumulátorov a elektrická prípojka s 230 V na zásobovanie chladničky ako aj TV/DVD a HiFi veže.

MINI má prívržencov

Každý fanúšik MINI s obľúbi obytný automobil MINI. Lakovaný v typických farbách MINI tento príves skutočne priťahuje všetky pohľady a otvára možnosti úplne novým zážitkom z kempovania. Silueta kvapkového tvaru tohto karavanového modelu

Zdroj: BMW Group
Zdroj: BMW Group

pripomína zaoblené línie obloženia dverí MINI, dvere majú na oboch stranách sťahovacie okná, ktoré boli štandardom modelu Classic Mini do roku 1969. Karaván je len dvanásť centimentov širší ako MINI Clubman aj s vonkajšími zrkadlami a o takmer 300 kilogramov ťažší.

Ak ste sólo, alebo single

Ďalšia možnosť prežiť kempovanie kdekoľvek a kedykoľvek vychádza z úžitkového Mini Clubvan. Vo svojich útrobách táto minidodávka ukrýva posteľ na strane spolujazdca, na  druhej je výsuvný box s minikuchynkou. Tá má propán-butánový sporák, odkladací priestor na kempový riad a malý drez.

Zdroj: BMW Group
Zdroj: BMW Group

Miesto sa našlo aj na ručnú sprchu a nádrž umiestnenú v podlahe. Nechýba televízor. Sklenená otvárateľná strecha je pripravená na prevoz športového náradia, napríklad malého kajaku. Mini Clubvan Camper má však jednu nevýhodu. Je určený pre ľudí, ktorí sa neradi delia o svoje lôžko. Je totiž iba pre jedného.

Existuje alternatíva – na streche

Koncept Mini Countryman ALL4 Camp je založený na väčšom type Countryman a je pre dvojice ako stvorený. Využíva možnosť bežnú pri off-roadových výpravách. Jeho obytný stan je totiž umiestnený na strešnom nosiči. V zloženom stave je to len nízky dvojdielny strešný box.

Zdroj: BMW Group
Zdroj: BMW Group

Ak vysuniete hornú časť, získate dve pohodlné lôžka. Do stanu sa dostanete trocha krkolomne, ale pohodlne po ľahkom rebríku z duralu. Vozidlo uvezie na zadnom nosiči ešte aj dva bicykle, takže môžete vo dvojici vyraziť na dovolenku.

Jozef Vydra
ZDROJ: BMW Group

Komentáre k článku


Stream naživo