2013-07-26 15:00:00
Mini Vision
Mini Vision je vlastne 3D hologram, ktorý predstavuje novú ideu a myšlienky tvaru novej generácie.
Zdroj: BMW Group

MINI Vision priniesol exkluzívny pohľad na dizajn značky MINI v budúcnosti

Revolúcia sa nekoná, aspoň v základnom vzhľade vozidla. Vision má však množstvo fajnovostí, ktoré ukazujú budúcnosť základného modelu MINI.

Ako bude v skutočnosti vyzerať, môžeme tušiť z priložených obrázkov, ktoré však nie sú fotografiami skutočného modelu, ale počítačovým 3D hologramom.

Áno, prezentácia vozidla MINI Vision je založená na virtuálnom 3D holograme. Takáto forma vyjadrenia umožňuje nahliadnuť na spôsob, akým dizajnéri značky MINI robia svoju prácu. Šéfdesignér značky Mini Anders Warming a jeho tím mohli vdka tomu rýchlo a lacno skúšať rôzne nápady. Virtuálna realita, ktorá dopĺňa súbor dobre známych skíc a hlinených modelov v mierke 1:1, im umožňuje otestovať a jemne doladiť kreatívne nápady rýchlo a v reálnych podmienkach.

Ak si Vision iba letmo pozrie nezainteresovaný, nezistí veľa rozdielov. Základná idea vozidla totiž zostáva zachovaná a prakticky rovnaká. Ťažko rozlíšiť, či sa pozeráte na celkom horúcu novinku, alebo o štúdiu spred niekoľkých rokov.

Zdroj: BMW Group
Zdroj: BMW Group

Vision má praktický rovnaký výraz, zmenené sú detaily. Typické sú oválne svetlomety, tentoraz s podsvietenými okrajmi a typicky tvarovaná maska chladiča, v ktorej je zakomponovaná časť s hmlovkami. Na kapote je nasávací otvor povinný pre verzie Cooper S. MINI Vison má jasne oddelenú hornú a dolnú časť auta, ktorá sa v oblasti A-stĺpika prelína aj do línie, ktorá vedie popod okná. Zadná časť auta pôsobí mierne zaoblenejšie a vynikajú v nej oveľa masívnejšie koncové svetlá, ako má súčasné MINI.

Náhľad do budúcnosti ponúka hlavne experimentálny interiér, ktorý prináša rôzne „kúzla“ v podobe interaktívneho príslušenstvo ako napríklad prepínač ovládania Driving Experience Control. Konkrétne táto funkcia umožňuje zmenu farebnosti celého interiéru vozidla, vďaka ktorej tak môžete rýchlo meniť pomocou dvoch náladových svetiel atmosféru interiéru. A to aj vďaka Disco podlahe. S osvetlením sa mení aj grafika ukazovateľov.

Zdroj: BMW Group
Zdroj: BMW Group

Ak chcete vedieť viac, musíte si počkať, kým sa objaví buď prvý prototyp, alebo nová podoba novej generácie MINI. Výrobca totiž o koncepte nič viac neprezradil. Iba pridal video, kde ukazuje to, ako vlastne koncept MINI Vision vyzerá:

Jozef Vydra
ZDROJ: BMW Group

Komentáre k článku


Stream naživo