2023-10-12 18:30:00
Nehoda Sardínia
Nehoda Sardínia
Zdroj: City&City TV

Na internete si z tejto nehody superšportov a karavanu robia žarty. Netušia ako skončila

Blažená nevedomosť. Po internetoch lieta video z nehody niekoľkých superšportov z karavanom ako veľká sranda.

Na prvý pohľad to tak môže vyzerať. Nehoda najpomalšieho a najrýchlejšieho vozidla na ceste je tak trochu kuriózna a môže pôsobiť jednak žartovne, jednak nie až tak vážne. Lenže aj video z tejto nehody a reakcia užívateľov na internete ukazuje ako veľmi ľudia strácajú empatiu a často aj myslenie. Nie, táto nehoda nevyzerá veľmi vážne, no v skutočnosti pri nej zomreli dvaja ľudia.

Jasné, cynik povie, že veď ľudia zomierajú stále a bezpochyby je to pravda, no zároveň je to tvrdenie svedčiace o veľmi slabej mentálnej výbave autora. Ale stačilo moralizovania, poďme na fakty.

Video, ktoré nájdete nižšie pod článkom zachytáva situáciu, pri ktorej prišlo k stretu karavanu minimálne s dvomi exotickými superšportovými vozidlami. Udalosť sa odohrala na ostrove Sardinia na prelome septembra a októbra.

Pôvodne sa objavovali správy o tom, že išlo o nehodu v rámci oficiálneho podujatia, ktoré sa konalo približne v tom čase i na Sardinii, no usporiadateľ toto vyvrátil, keďže ani jedno zo zúčastnených áut nepatrilo pod jeho krídla. Situácia bola celkom jednoznačná. Na úzkej ceste sa nahromadilo veľa áut. Jedny boli pomalé, druhé rýchle.

Rýchlostný rozdiel sa riešil predbiehaním, no zadný voj superšportov bol väčšmi motivovaný predbiehať pomalší karavan ako autá bližšie ku karavanu. Tak vznikla neprehľadná situácia do ktorej vstúpili aj protiidúce vozidlá. Výsledkom bolo, že sa dve autá značiek Ferrari a Lamborghini dostali do kontaktu. Najprv medzi sebou, potom s karavanom. Následný karambol skončil vo veľkom oblaku prachu, časť áut skončila mimo vozovky, časť čiastočne na nej, karavan sa prevrátil.

Video však už nezachytáva udalosti po samotnej nehode. Jedno z áut - červené Ferrari totiž skončilo mimo vozovky a zachvátili ho plamene. Svedkom nehody sa nepodarilo dostať vodiča a spolujazdkyňu z auta von a obaja zhoreli na mieste. Išlo o 67-ročného Markusa Krautli a jeho manželku 63-ročnú Melissu Krautli.

Všetky vozidlá, ktoré sa snažili predbehnúť karavan porušili predpisy predbiehaním cez plnú čiaru, podľa niektorých zdrojov sa bude vodič modrého Lamborghini zodpovedať za manéver, ktorý viedol k samotnej nehode. Posádke Lamborghini a posádke karavanu sa nič vážne nestalo.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Ytb CityandCity TV, unionesarda.it

Komentáre k článku


Stream naživo