2018-01-27 12:06:30
Kia Forte vs Lamborghini
Kia Forte vs Lamborghini Aventador
Zdroj: youtube.com

VIDEO: Lacná Kia je vraj lepšia ako Lamborghini. Vtipná reklama baví svet!

Ako môže niekto porovnávať sedan nižšej strednej triedy od Kie s Lamborghini Aventador?

Ako, ako... celkom jednoducho a hlavne vtipne. Kia predstavila na autosalóne v Detroite svoj výrazne prepracovaný model Forte určený pre americký trh. V našom ponímaní ide o sedan strednej respektíve nižšej strednej triedy, ktorý by sa postavil pod model Optima. Ak nemá kufor, ale by to bol hatchback, či kombi, tak to je v Európe Kia cee´d novej generácie, ktorá sa predstaví už čoskoro.

Kompaktný sedan, ktorý si pre modelový rok 2019 pripravil výrazné zmeny a dizajn inšpirovaný športovou vlajkovou loďou značky – modelom Stinger stojí v USA v silnej konkurencii, no tiež v jednom z najlepšie predávaných segmentov. Nové Forte okrem zaujímavého dizajnu ponúkne tiež viac priestoru pre cestujúcich, moderné technológie a jeden z najväčších batožinových priestorov na trhu.

Podkapotou nového Forte je 2,0 litrový štvorvalec s atmosférickým plnením (Atkinsonov cyklus) s maximálnym výkonom 150 koní a maximálnym krútiacim momentom 178 Nm. Motor je kombinovaný s CVT prevodovkou, ktorá prešla modernizáciou tak, aby ponúkla zábavnejšiu jazdu.

Tak ako sa tento celkom obyčajný kompaktný sedan môže porovnávať s talianskym superšportom Lamborghini Aventador?

Tak ako som napísal na začiatku – s humorom. Pochopiť ho ale žiada otvorenú myseľ. Kým väčšina divákov sa na reklame dobre zabáva, nájdu sa aj takí, ktorí takúto recesiu pochopiť nevedia. Pravdou ale je, že vo vybraných parametroch celkom pravdivo a s prehľadom vyhráva práve Forte (a každé iné praktické moderné vozidlo). Video patrí na americký trh a je tak v angličtine. Pomôžu automatické titulky. Na záver pripájam len pár citácií: „Dvere Lamborghini idú hore, dvere Forte idú do von, tak ako to dvere robia, skutočné dvere... A sú navyše štyri..“

„Forte má Smart batožinový priestor (automatické odomknutie), Lamborghini má v kufri... motor...“ 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: YouTube, Kia

Komentáre k článku


Stream naživo