2017-12-06 16:37:59
Alpine A110 Premiére Edition
Alpine A110 Premiére Edition
Zdroj: Alpine/Renault

FOTO: Alpine A110 je kus krásneho auta. Presvedčte sa v Mega galérii!

Nový a zároveň prvý novodobý model oživenej francúzskej značky Alpine má svoj vlastný štýl.

Jeho krivky nekombinujú tvary dnes populárnych áut, vozidlo ide svojou vlastnou cestou a kombinuje minulosť so súčasnými trendami. Výsledkom je malé nadčasové a ozaj pekne tvarované kupé, ktorého karoséria sa už dnes môže radiť medzi klasiku a už dnes je jasné, že na auto budeme ešte dlho spomínať.

Malé kupé s motorom v strede a pohonom zadnej nápravy je vyzývateľom modelov ako Alfa Romeo 4C, či Porsche Cayman. Ľahkosť autu dodáva hliníková konštrukcia a karoséria s odľahčenými komponentmi naprieč celým autom. Od ľahkých športových sedadiel až po kolesá.

Podkapotou dlho očakávaného športového kupé z Francúzska je motor 1,8 TCe, ktorý Alpine zdieľa nielen s novým Méganom RS. Pri Alpine je naladený na 252 koní a 350 Nm krútiaceho momentu. Silu prenáša na zadné kolesá prostredníctvom 7-stupňovej dvojspojkovej prevodovky. Výsledkom je zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy a maximálna rýchlosť 250 km/h (obmedzená).

Renault včera uviedol na svet novú sériu fotografií zachytávajúcu model Alpine A110 v prvej sérii označenej ako Premiére Edition. V nej sa nachádza necelých 2000 kusov a cena všetkých je rovnaká: 58 500,- eur. Ak si na ňu robíte zálusk, máte smolu, všetky autá sa vypredali v priebehu prvého dňa po otvorení objednávok. Po prvej sérii ale bude nasledovať štandardná masová produkcia. Kým sa ale prvé autá tohto typu dostanú aj do našich končín, musí stačiť galéria, v ktorej nájdete ako staršie, tak i novšie fotografie tohto očarujúceho Francúza.

Zdroj: Alpine/Renault

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo