2016-09-14 05:25:00
Farmár zachránil úrodu
Farmár zachránil úrodu

VIDEO: Hrdina na traktore. Farmár takto bojoval s plameňmi, aby zachránil úrodu!

Poľnohospodári nemajú ľahký život. Ak nemusia bojovať so suchom, bojujú s víchricou, či krupobitím.

A ak nebojujú s krupobitím, bojujú s mrazmi, škodcami, zlodejmi, nízkymi cenami na trhu, či konkurentmi s lepšími dotáciami a podobne. Jednoducho, byť farmárom je boj a tvrdá práca.

Preto ak ako farmár dokážete uchrániť svoju úrodu pred škodcami, pred vrtochmi počasia a pred mnohým ďalším, to posledné po čom túžite je, nájsť protivníka aj v ohni.

Farmár z amerického štátu Colorado musel bojovať aj proti plameňom, ktoré devastovali jeho polia s takmer zrelou pšenicou. Nebezpečný živel začal požierať úrodu po údere blesku. Plamene sa rýchlo rozšírili a behom niekoľkých chvíľ zlikvidovali 12 hektárov obilnín.

Vďaka tomuto obdivuhodnému zásahu sa však farmárovi podarilo zvyšok úrody zachrániť. Celkovo pred požiarom uchránil ďalších 32 hektárov pola a mohol tak žať úrodu.

Podarilo sa mu to vďaka hrdinskej akcii, ktorou požiar lokalizoval a obmedzil tak jeho šírenie prostredníctvom pluhu a svojho výkonného traktora. Z videa je vidieť, že farmár bol ochotný riskovať zdravie, ba svoj život, len aby zachránil úrodu. Bodaj by nie, veď práve to, čo rastie na poli predstavuje jeho celoročné úsilie a obživu pre neho, rodinu i zamestnancov.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo