2016-06-20 04:20:00
Medveď a jeho schopnosti
Medveď a jeho schopnosti

VIDEO: Z auta obdivovali medveďa. Pekný okamih sa zmenil na horor. Toto nečakali!

Ísť do prírodnej rezervácie a z bezpečia auta sledovať prírodu je dobrý rodinný výlet.

Avšak iba v prípade, že sa zviera vonku príliš nerozbesní, či si nebodaj nenájde cestu do vnútra vozidla. Rodinka sa vybrala na výlet do prírodnej rezervácie. Aké šťastie to bolo, keď sa autom dostali na miesto, kde bol čierny medveď baribal. Lenže pocit šťastia rýchlo vyprchal.

Zdanlivo neškodný medveď menšieho vzrastu pritom v USA stojí za množstvom i smrteľných útokov na ľudí. Prirodzene plaché zviera vyskytujúce sa v Severnej Amerike však v prípade krízovej situácie vie použiť svoju silu a namieriť ju proti človeku. Avšak okrem sily jedincov dosahujúcich hmotnosť až 300 kilogramov má tento medveď ešte jednu veľkú devízu – ňou je inteligencia. Medveď nemá problém hľadať potravu v blízkosti ľudských obydlí. Je známych množstvo prípadov, keď sa zviera dostalo do domu, či dokonca do automobilu.

Práve preto sa každý rozumný človek má v prípade stretnutia s baribalom na pozore. Rozhodne to nie je žiaden Yogi. Niekomu však stačí pocit bezpečia, stačí predstava, že sedí v plechovej schránke a má pocit, že sa mu nič nemôže stať. Ale naozaj?

Medveď v nasledujúcom videu posádku auta a hlavne deti prekvapil. To čo urobil možno na prvý pohľad vyzerá nevinne, no milá situácia by sa rýchlo mohla zmeniť na boj o život. 

​Poučenie? Ak sedíte v aute a uvidíte medveďa, radšej sa zamknite... 

jh
ZDROJ: YouTube

Komentáre k článku


Stream naživo