2016-02-18 13:30:25
AG Aligator BMX X6
AG Aligator BMX X6
Zdroj: AG Excalibur

Najškaredšie BMW X6? Môže byť vaše „iba za“ 90-tisíc!

Niečo tak hrozné sa len tak nevidí? Alebo sa vám páči? Prosím, môže byť vaše.

AG Excalibur je tuner z Litvy, ktorý má veľmi originálny prístup k tuningu. Tak originálny až bežnému človeku napadne otázka, či je tvorca normálny.

BMW X6 je model automobilu, ktorý si medzi širokými vrstvami verejnosti nenašiel veľa stúpencov. Avšak dosť na to, aby takýchto modelov jazdilo po našich cestách viacero a aby sa i Mercedes nechal inšpirovať na vytvorenie ešte ozrutnejšieho modelu zvaného GLE Coupe.

Vkus, či nevkus, tieto autá útočia na isté partie najmä svojim vzhľadom a vzrastom. Ťažko pri nich hľadať racionalitu, ide najmä o štýl. Avšak ak X6, či GLE útočia na isté partie, úpravená X6-tka od AG Excalibur je doslova kopanec kanadou s oceľovou špičkou... A nie jeden.

Automobil vďaka extrémne výraznému bodykitu narástol do všetkých smerov. Auto je dlhšie o neuveriteľných 20 cm, o 10 až 15 cm širšie (vpredu-vzadu). Aby bol unikátny vzhľad ešte zvýraznený, vozidlo má nasadené 26-palcové disky kolies s lesklým efektom.

Pritom ide len o bodykit, úpravy pohonného ústrojenstva sú len doplnkom, auto teda nemá Podkapotou quad-turbo šestnásť valec z Bugatti Veyron, ako by mohli naznačovať veľké prieduchy chladenia...

Zdroj: AG Excalibur
Zdroj: AG Excalibur

Vrchol kopanca je však ukrytý v interiéri. Tuner nielenže vymenil plastové obloženie za „krokodíliu“ kožu z Talianska, ešte aj upravil stredový panel tak, aby boli tlačidlá naklonené a bližšie k rúčkam vodiča.

Auto sa aj vďaka veľkej tlame a ešte väčšiemu zadku, no najmä vďaka  krokodílovi vo vnútri volá AG Aligator. Je tak škaredé až je pekné, alebo je to jednoducho hnus? To už je na vás... 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo