2015-08-12 09:10:00
Dynamická prezentácia - Škoda
Dynamická prezentácia - Škoda Superb v Toskánsku
Zdroj: Jozef Vydra

ZAUJÍMAVÉ: Hviezdou internetu je – Škoda Superb

Najnovší prírastok českej automobilky pokoril na internete novinky značky Mercedes-Benz.

Podľa zverejnenej štúdie spoločnosti TNS vyvolalo predstavenie nového Superbu pred prázdninami najväčšiu publikačnú odozvu na internete. Veľmi dobre si počínali aj novinky Renaultu.

Je to iste zaujímavé, ale Škode Superb sa podľa prieskumu spoločnosti TNS podarilo vyvolať na internete väčší rozruch, ako dosiahli novinky prémiového Mercedesu. Spoločnosť TNS sledovala aktivitu troch tisíc bloggerov a diskutujúcich na fórach v Nemecku, vo Veľkej Británii, vo Francúzsku a v Španielsku. Pritom sa do úvahy brali iba súvisiace príspevky od aktívnych diskutérov, ktorí majú veľký čitateľský dosah. (Ktovie, s akým výsledkom by sa skončil prieskum, keby do neho zarátali ešte aj Slovensko a Českú republiku...)

Analýza ukázala, že z 13 850 júnových článkov v spomínaných sledovaných krajinách patrilo 8,1 % Škode Superb, ktorá tak výrazne prekonala na druhom mieste Mercedes-Benz GLE. Tomu sa venovalo 5,9 % príspevkov. Určite s úsmevom a potešením prijali informáciu aj v Renaulte, pretože tretie miesto, hoci s najtesnejším rozdielom, obsadilo kompaktné SUV Kadjar.

Štvrtá pozícia tiež patrila francúzskej značke, model Renault Espace mal 4,8 % príspevkov a piatu pozíciu si zabezpečil Mercedes-Benz GLC s 4,6 %.

Okrem výsledkov TNS je dôležitá aj ďalšia informácia. Podľa spoločnosti totiž nadobúdajú sociálne siete, blogy a ďalšie online komunikačné kanály čoraz väčšiu dôležitosť. Preto by mali firmy do tejto oblasti včas investovať, ak nechcú pocítiť negatívne následky, spôsobené absenciou v tejto čoraz viac dôležitej oblasti. Potešenie je teda aj na našej strane – len aby si to už poriadne všimli automobilky aj u nás...

 

Poradie                       Model                  Podiel komentárov
   1.                     Škoda Superb                         8,1%
   2.                     Mercedes-Benz GLE               5,9%
   3.                     Renault Kadjar                       5,8%
   4.                     Renault Espace                      4,8%
   5.                     Mercedes-Benz GLC               4,6%

Jozef Vydra
ZDROJ: TNS

Komentáre k článku


Stream naživo