2015-03-25 15:40:00
Opitý spôsobil nehodu
Opitý spôsobil nehodu

VIDEO: Nedal si povedať, opitý sadol za volant a hneď spôsobil hrozivú nehodu!

Toto video by mal vidieť každý kto si myslí, že sadnúť za volant pod vplyvom alkoholu nie je „až také zlé“!

Video, ktoré nakrútili návštevníci reštaurácie v USA v štáte Illinois v meste DeKalb neďaleko Chicaga zachytáva 43-ročného Samuela Salasa ako napriek upozorneniam a napriek značnej opitosti sadá za volant svojho auta. Vedľa neho si dobrovoľne sadla jeho údajná priateľka a nechala sa „odviezť.“ Lenže Salas bol tak opitý, že sotva tušil ako ovládať auto, niekoľko minút mu trvalo, kým vôbec vyšiel z parkoviska. Následne vyrazil na cestu, a to rovno do protismeru. Na ďalšej križovatke sa rozhodol odbočiť i napriek tomu, že oproti nemu išli dve vozidlá. Pri odbočovaní rovno napálil do jedného z áut.

Jeho jazda trvala sotva niekoľko sekúnd a už skončila pri čelnom náraze s iným autom. V druhom vozidle sedela mladá vodička, ktorú ani nenapadlo, že červený Jeep odbočí rovno jej pred nosom. Náraz bol silný. Obom autám vystrelili airbagy, účastníci nehody sa mohli dosť vážne zraniť. Muži z reštaurácie, ktorí video nakrúcali pribehli na miesto incidentu a jeden z nich sa snažil vyslobodiť otrasenú vodičku z druhého auta. Vytiahol ju von a odviedol do bezpečia. Potom sa vrátil k autu a snažil sa zistiť zdravotný stav spolujazdkyne opitého vodiča. Tú však z auta nevytiahol, zdalo sa, že je vážnejšie zranená. Po chvíli prišla polícia a následne sanitka. Medzitým mladí muži z reštaurácie nadávali zmätenému vinníkovi nehody. Vo videu je ešte vidieť ako ho policajti prinútili k štandardnej skúške rovnováhy, ktorou pochopiteľne neprešiel. Následne mu nasadili putá a odviezli ho preč.

Udalosť sa odohrala v noci 14. 3., podľa svedkov skoro ráno chvíľu po polnoci, keď boli ulice relatívne prázdne. Pri nehode sa našťastie nikto vážne nezranil, i keď boli obe ženy hospitalizované. Vinník vyšiel z nehody iba s rozbitým nosom od airbagu.

Video okamžite vzbudilo silné emócie, nielen pre správanie sa opitého vodiča, ale aj pre konanie svedkov. V prvom rade mnohí zazlievali mladým mužom, že sa dostatočne nesnažili zabrániť opilcovi k jazde pod vplyvom. Jeden z nich, ten ktorý video nakrúcal, sa bránil tým, že sa Salasa viacerí snažili zastaviť, no keďže bol svojprávny a videli už mnohých ľudí jazdiť pod vplyvom, nechali to na ňom... Tvrdil tiež, že minimálne spolujazdkyňa mala zabrániť mužovi v jazde, otázka je, či aj ona nebola opitá a či si tak uvedomovala hroziace nebezpečenstvo.

Ich alibizmus je pochopiteľný. Ťažko by niekto iný vlastným telom zastavil opitého cudzinca nevediac, či nie je ozbrojený a či vôbec má právo brániť mu v tom (nikdy nevieš kto ťa zažaluje, či udrie...). Druhá vec je, že chlapi mali rozhodne omnoho skôr zavolať políciu a nechať riešenie problému na povolaných.

Tiež sa ozvali ľudia, ktorí vyčítali mladíkovi z videa, že sa rozhodol vytiahnuť mladú ženu z auta a nenechal ju na mieste bez pohybu. Na videu totiž vidieť, že privolaní záchranári narábajú so zranenými ženami veľmi opatrne, pravdepodobne pre podozrenie z poškodenia chrbtice. Mladý muž totiž mohol pri svojej laickej snahe vytiahnuť ženu z auta, poškodiť jej miechu, či zhoršiť prípadné vnútorné zranenia. Otázka však znie, či by bolo lepšie účastníkov nehody nechať v aute. Tí čo držali stranu mladým mužom tvrdili, že kedykoľvek mohol nastať požiar. Zostať pri požiari v aute môže mať veľmi rýchlo fatálne následky.

To najdôležitejšie je na začiatku videa. Pre celkový obraz je dobré pozrieť si ho celé, či aspoň väčšinu.

Čo myslíte, zachovali sa mladíci správne? Dajte nám vedieť v diskusii.

 

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo