2015-03-01 12:00:00
Greater Manchester potrebuje pomoc...
Greater Manchester potrebuje pomoc...

VIDEO Dnes sa na priechode nepozerá na premávku, ale do mobilu. Takto to dopadne!

Aj vás viac zaujíma displej mobilného telefónu ako dianie naokolo? Potom si koledujete o niečo takéto.

Dnešná doba je ozaj čudná. Namiesto toho, aby sme sa rozprávali, čumíme do televízorov, do mobilov a do tabletov. Namiesto toho, aby sme svoje zážitky zdieľali so svojimi skutočnými blízkymi osobami prostredníctvom návštev, zdieľame ich s tisíckami cudzích ľudí cez internet.

Doba je čudná a opakovať, že súčasné dianie kazí spoločnosť a medziľudské vzťahy je márne. Nikoho to totiž netrápi a ak aj áno, namiesto toho, aby nad vecou premýšľal, zdieľa ju ďalej. Bez internetu a technológií sa dnes jednoducho nezaobídeme, ale musíme nájsť vhodný pomer medzi skutočným životom a tým internetovým.

Najľahšie sa to dá rozdeliť tak, že keď sedíš a nič iné nerobíš, môžeš uniknúť na internet. Keď sa však akýmkoľvek spôsobom svojvoľne pohybuješ (nesedíš v MHD), radšej si všímaj prostredie naokolo a displej na chvíľu odlož.

To platí aj o chôdzi. Písať smsku, či len „browsovať“ po internete počas chôdze môže skončiť možno len zakopnutím, ale tiež zlomeným krkom a pomliaždeninami, či dokonca smrťou.

Niečo by o tom vedel povedať chodec z Manchestru v Británii, ktorý pred mesiacom vkročil na cestu a namiesto toho, aby sa pred ňou pozrel na obe strany a skontroloval premávku, vošiel do dráhy vozidiel akoby sa nechumelilo.

Chybu dozaista spravil aj vodič Peugeotu 307/308 (?), ktorý si chodca nevšimol a napálil to doňho. Teraz polícia Manchestru a okolia publikovala toto video, pretože nedokáže zistiť kto chodcu zrazil, pretože z miesta nehody ušiel.

Ján Hargaš
ZDROJ: liveleak.com

Komentáre k článku


Stream naživo