2015-01-23 04:15:00
Hlúpym šťastie praje
Hlúpym šťastie praje

VIDEO: Hlúpym šťastie praje? Takéto manévre na ceste len tak neuvidíte

Neuveriteľný incident mohol skončiť fatálne, no neskončil. Cestný pirát mal totiž viac šťastia ako rozumu.

Iba pred pár dňami na internet dorazilo čerstvé video, za ktoré opäť vďačíme palubným kamerám. Tentokrát nepochádza z Ruska, ani z Poľska, ba dokonca ani zo Slovenska. Video pochádza z Thajska a zdá sa, že podobných šialeností z tejto krásnej krajiny bude pribúdať.

Už aj tam sú totiž mnohí vodiči situáciou na cestách donútení namontovať si na čelné sklo palubné kamery, aby tak hlúposť na cestách zdokumentovali. Následné vešanie na internet má mierne preventívne účinky.

Ak si totiž takéto video pozrú užívatelia internetu, okrem toho, že si celkom schuti ponadávajú, možno sa aj zamyslia nad tým, kde sa stala chyba. Od zamyslenia k uplatneniu v praxi je síce ďaleko, ale stále je to lepšie ako dostať pokutu a odísť s pocitom, že nebola fér, lebo asi nebola fér...

V Thajsku sa jazdí naľavo, a tak chvíľu trvá, kým divák pochopí kto bol v priebežnom pruhu a kto v predbiehacom. Aj keď je celkom možné, že v tomto prípade to neplatí (cesta mohla byť v meste), nikto z nás by nechcel vidieť kamión v našom ľavom pruhu.

Práve pomalšie vozidlo v nevhodnom pruhu bolo prvotnou príčinou incidentu, ktorý nastal. Vodič tmavého hatchbacku strávil istý čas za kamiónom v rýchlejšom pruhu, no keď mu to nepomohlo, vydal sa k okraju vozovky, aby kamión predbehol. V tom sa zozadu prirútila biela Honda Jazz s veľmi nedočkavým šoférom.

Ten nemal kade prejsť, a tak sa rozhodol na štvorprúdovej ceste prejsť za plnú čiaru do protismeru. Nič však nevidel a takmer zramoval motorkára a dve ďalšie autá. Že by mal po takomto predbiehacom manévri odovzdať vodičák je jasné, to ale môže byť rád, že nikoho nezabil. Veď posúďte sami:

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo