2015-01-20 17:00:00
Pozlátené Lamborghini Aventador LP700-4
Pozlátené Lamborghini Aventador LP700-4
Zdroj: Maatouk

FOTO: Pozlátené Lamborghini Aventador je jediné na svete

Keď „obyčajné“ Lambo nestačí, treba si ho ozvláštniť. A keďže pomazať ho ropou by nevyzeralo dobre...

Lepšie bude oblepiť ho niečím ešte cennejším a najlepšie ligotavým. Tentokrát ale nejde o obyčajnú zlatú fóliu. Lamborghini Aventador LP700-4 je vybavené skutočným zlatom. Skrášľovaciu kúru má na svedomí dizajnérske štúdio Maatouk Design London, sídliace v Dubaji. Ten London je tam teda najmä na zmätenie nepriateľa...

Ale teraz vážne. Je nám jasné, že pozlátené Lamborghini sa môže vyskytnúť iba tam, kde je ropy viac než vody. Konkrétne ide o štátik Katar. Objednávka na auto vybavené skutočnými plátkami zlata prišla od pána Jaber Bin Abdallah Al Hmaidiho, ktorý nechal auto pozlátiť pri príležitosti Katarského národného festivalu v roku 2015.

Zlaté sú kolesá i vonkajšie a vnútorné lišty. K tomu patrí Katarská vlajka a vozidlo symbolizujúce bohatstvo krajiny je na svete.

Treba povedať, že pozlátený Aventador nie je až tak do očí bijúci ako by človek od takéhoto auta čakal. I tak by som sa na mieste majiteľa bál, že pozlátko na aute dlho nevydrží. Hlavne ak by ho len tak ľubovoľne nechal na ulici. Škrabanie kľúčom po laku by v tomto prípade mohlo byť mimoriadne obľúbené, najmä u turistov. Možno by si niekto aj na retiazku naškrabal. Ale verme v dobro v ľuďoch. I keď je takmer isté, že toto Lambo nikdy nebude slúžiť na dennodenné cesty do obchodu...

Mimochodom, pozlátený Aventador neprešiel žiadnymi úpravami techniky v kabíne a Podkapotou. Ale načo aj, sériová V12-tka s výkonom 700 koní by stačila asi každému.

 

Ján Hargaš
ZDROJ: Maatouk

Komentáre k článku


Stream naživo